Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ. για την «Κοινωνική Συμμαχία» και την απεργία στις 30 Μάη



Στις 30 Μάη το ΤΕΕ, που μαζί με τη ΓΣΕΕ αλλά και εργοδοτικούς φορείς και επιμελητήρια έχουν συγκροτήσει την «Κοινωνική Συμμαχία», κάλεσαν τους εργαζόμενους σε απεργία, για να βάλουμε «…την πατρίδα στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας…». Η συμμαχία αυτή συγκροτήθηκε πρόσφατα, και το ΤΕΕ συμμετέχει σε αυτήν χωρίς να έχει συζητήσει πουθενά για τη συμμετοχή του. Με τον τρόπο και το πλαίσιο που κάλεσε αυτή την απεργία είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να την εκφυλίσει και μαζί με αυτήν και την έννοια της. Στη λογική αυτή διοργάνωσε μια φιέστα στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πλαίσιο της οποίας καλεί στη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη ενάντια στα μνημόνια, την 4η Αξιολόγηση και την κυβέρνηση. Φιέστα που όπως ήταν αναμενόμενο δεν συγκίνησε τους εργαζόμενους, με τους «κοινωνικούς εταίρους» να αλληλοσυγχαίρονται μπροστά σε μια άδεια πλατεία.

Η «Κοινωνική Συμμαχία» προετοιμάζει από σήμερα τον συνδικαλισμό ταξικής συνεργασίας στην περίοδο της μεταμνημονιακής λιτότητας. Ξέρουμε και βλέπουμε πως μέσα σε τέτοιες «συμμαχίες» τα δικαιώματα των εργαζομένων ξεχνιούνται και τα αιτήματά μας γίνονται γενικόλογες επικλήσεις “συμφιλίωσης” για ανάκαμψη της οικονομίας. Ξέρουμε από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων πως τέτοιες επικλήσεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κυβέρνησης που θα συνεχίσει στο μέλλον το τσάκισμα των εργαζομένων.

Όσες αναγγελίες και αν ακούσουμε για το τέλος της λιτότητας οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ξέρουμε ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Δεν ήμασταν όμως διατεθειμένοι να χαρίσουμε την απεργία της 30 Μάη στην «Κοινωνική Συμμαχία». Απέναντι στη συνδιαλλαγή και την υποταγή εμείς οφείλουμε να απεργήσουμε προτάσσοντας τον δρόμο της συλλογικής πάλης, της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, της ταξικής σύγκρουσης, της απεργίας.

Η πλειοψηφία των εργαζόμενων μαζί με τα αγωνιστικά συνδικάτα και σωματεία δεν δέχονται, ούτε αυτό το πλαίσιο, ούτε να συμμετέχουν στην εργοδοτική, μνημονιακή και κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργοδοτών κ.λ.π. και στις φιέστες τους.

Εμείς απεργούμε με αγωνιστικά πλαίσια διεκδικήσεων, κατανοώντας ότι, παρά τις δυσκολίες των σημερινών συσχετισμών, πρέπει να παρέμβουμε ώστε να μη μείνουν οι εργαζόμενοι άπραγοι και υποταγμένοι.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τη μνημονιακή, εργοδοτική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ – ΤΕΕ – εργοδοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου