Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σε δύο ημέρες, ο «εφιάλτης» των πλειστηριασμών και από το Δημόσιο



Σε δύο ημέρες, την Παρασκευή 27 Απρίλη, στις 10 το πρωί, θα χτυπήσει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό σφυρί για τα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους). Η αρχή γίνεται με 15 ακίνητα, ενώ είναι βέβαιον πως θα ακολουθήσει τσουνάμι πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ασθενείς οικονομικά συμπολίτες μας θα δουν με ένα κλικ να χάνουν τα υπάρχοντά τους, που απέκτησαν κυριολεκτικά με αίμα. Με βάση τον προγραμματισμό, της «Ανεξάρτητης» Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το 2018 θα γίνουν περίπου 17.000 πλειστηριασμοί από το Δημόσιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ξεπουλήσει και ξεπουλά ό,τι έχει απομείνει σε δημόσια περιουσία, εντείνει την επίθεσή της και κατά της λαϊκής περιουσίας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως όπλο το «ιδιώνυμο» και τα «κατηργημένα» ΜΑΤ, ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις Σωματείων, εργαζομένων και κινημάτων που δρουν και αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λοιπόν, έρχεται να υφαρπάξει την κατοικία των πολιτών, την ώρα που με τις πολιτικές της και τη μνημονιακή της προσήλωση έχει τους έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και ένδεια. Απόδειξη αυτό, είναι και η έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία πάνω από 1 στους 5Έλληνες (το 21,1%) δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις από τις ανάγκες, που θεωρούνται από τους περισσότερους ανθρώπους επιθυμητές ή απαραίτητες για να έχουν μία ικανοποιητική ζωή (έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών, επαρκής θέρμανση του σπιτιού,αντιμετώπιση απρόβλεπτων δαπανών, δυνατότητα να τρώνε τακτικά κρέας ή ψάρι ή το ισοδύναμό τους σε λαχανικά, να έχουν πλυντήριο ρούχων).

Οι εργαζόμενοι, οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, όμως, όπως έχουν αποδείξει, δε φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται και δεν πτοούνται από την αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με μια φωνή λένε:

  • Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα. Είναι δικαίωμα για όλους!
  • Όχι στο «ιδιώνυμο» και στις διώξεις των αγωνιστών!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους!
  • Θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της!


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Αύριο 27 Απρίλη μέρα έναρξης των πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμείο , όλοι και όλες Καραγεώργη Σερβίας 10-στα γραφεία της ΑΑΔΕ ώρα 13.00.
Η φοροληστεία και η τοκογλυφία του κρατιδίου των μνημονίων είναι υπεύθυνες για τη φτωχοποίησή μας.
Ας μην ατους αφήσουμε να αρπάξουν και τα τελευταίο ψίχουλα της αξιοπρέπειάς μας, το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί κάθε μικροεπαγγελματία, άνεργου, μισθωτού και συνταξιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου