Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Οικολογικές -κινηματικές δράσεις

Ενημερωτικά αυτή την εβδομάδα:


1. Έχει δρομολογηθεί η δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Αθήνα. Συνάντηση, στην οποία θα συζητηθεί και το κείμενο - πλαίσιο της πρωτοβουλίας, θα γίνει σήμερα Δευτέρα 23/4, στις 18:00, στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή). 

2. Συνάντηση, στην οποία καλεί το Δίκτυο "Μεσοχώρα - Αχελώος SOS", για το θέμα των έργων στον άνω ρου του Αχελώου, αύριο Τρίτη 24/4, στις 19:30, στα γραφεία του συλλόγου Αρχιτεκτόνων (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι).

3. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση, με θέμα: Διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής: ώρα μηδέν! Η Αττική στα πρόθυρα μιας τεράστιας περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσης, την Παρασκευή 27/4/2018, στις 6:30 μ.μ. στo χώρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας (Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι) από το Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας (επισυνάπτεται η πρόσκληση) 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση, με θέμα:

Διαχείριση των απορριμμάτων  της  Αττικής: ώρα μηδέν!
Η Αττική στα πρόθυρα μιας τεράστιας περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσης

την Παρασκευή 27/4/2018, στις 6:30 μ.μ.
στo χώρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας (Πανόρμου 59Αμπελόκηποι)

Ομιλήτρια:
η Δέσποινα Σπανούδη, μέλος του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας

Παρεμβαίνουν:
φορείς,  κινήματα, αυτοδιοικητικές κινήσεις, ενεργοί πολίτες της Αθήνας


Η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Αττικής συνιστά ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα, με βαρύτατες συνέπειες στην υγεία και στη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Η εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Φυλής για την υγεία των κατοίκων του Δήμου τους, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής, αδιαφορώντας και επιχειρώντας να κρύψει τα αποτελέσματα έρευνας που ο ίδιος ο Δήμος παρήγγειλε, η υλοποίηση ενός ριζικά διαφορετικού μοντέλου, με δημόσιο χαρακτήρα και  αποκεντρωμένη διαχείριση -με έμφαση στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, προδιαλογή στην πηγή και ανακύκλωση- είναι άμεση προτεραιότητα και προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου συλλογικών φορέων και ενεργών πολιτών που θα αναλάβει πρωτοβουλίες και συλλογικές μαζικές  δράσεις.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑΣ
perivallontiko.diktyo.athinas@gmail.com

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com

και την επόμενη εβδομάδα Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στις 19:30, στην πλατεία Δημαρχείου, στα Άνω Λιόσια για τον ΧΥΤΑ Φυλής (επισυνάπτεται η πρόσκληση)

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ
ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα βρώμικα κόλπα που χρησιμοποιούν, τόσα χρόνια, για να κρατήσουν ανοιχτή αυτήν τη χωματερή. Όμως, όσα ψέματα κι αν πουν, όσες μελέτες κι αν κρύψουν δε θα καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους.

Έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια για τον τοξικό εφιάλτη που υπάρχει επί 6 δεκαετίες δίπλα στα σπίτια μας. Αδιαφορούσαν για το αν μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων ανθρώπων. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εισπράττουν αντισταθμιστικά εκατομμυρίων ευρώ, για να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να εξυπηρετούν μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα.

Το χειρότερο είναι πως κάποιοι θέλουν να γίνει και νέα χωματερή στην Φυλή, γιατί -όπως λένε- πρέπει να βρεθεί μια «προσωρινή λύση», μέχρι να γίνουν νέοι ΧΥΤΑ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Υπόσχονται πως θα κλείσουν την χωματερή και στο τέλος την επεκτείνουν. Μας λένε πως κανένας δήμαρχος δε θέλει να γίνει ΧΥΤΑ στην περιοχή του και για αυτό δεν μπορεί να κλείσει η Φυλή. Αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα! Το δικό μας πρόβλημα είναι πως μας έχουν καταστρέψει την ζωή. Η Φυλή και η Δυτική Αττική δεν μπορεί να είναι άλλο ο σκουπιδοτενεκές όλης της Αττικής.

Φτάνει πια!

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου διαδηλώνουμε στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων για να κλείσει οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής. Αυτό είναι μόνο η αρχή ! Οι κάτοικοι της Φυλής και της Δυτικής Αθήνας – Αττικής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα.


ΝΑΙ στην προδιαλογή και στην ανακύκλωση
ΟΧΙ στα σύμμεικτα και στην καύση
ΔΙΚΑΙΗ κατανομή των βαρών της διαχείρισης
ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ κεντρική εγκατάσταση στη Δυτική ΑττικήΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου