Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

17 Μάρτη: Συλλαλητήριο, 3:00 μ.μ., στην Ομόνοια Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Απαιτούμε να σταματήσουν οι απάνθρωπες πολιτικές «αποτροπής» της προσφυγιάς, που στοιχίζουν καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο και στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία. Διαδηλώνουμε με στόχο την ακύρωση των αντιμεταναστευτικών πολιτικών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, τη μεταφορά τους από τα επικίνδυνα hot-spot του Αιγαίου στην ενδοχώρα και τη στέγασή τους σε διαμερίσματα.

Απέναντι στην ρατσιστική επιθετικότητα, διαδηλώνουμε για την ανατροπή των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αναπαράγουν και ενισχύουν τις φασιστικές, ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον εθνικισμό και υπέρ της φιλίας των λαών.

Στις 17 Μάρτη κατεβαίνουμε στους δρόμους ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας την καταδίκη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας τους στη δίκη της ΧΑ και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων τους σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Στις 17 Μάρτη απαιτούμε να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, που γεννούν ακόμα μεγαλύτερα προσφυγικά ρεύματα και απειλούν την περιοχή με γενικότερη ανάφλεξη. Το δίλημμα πόλεμος ή ειρήνη δεν θέλουμε να τεθεί στη «γειτονιά μας» και ως συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε να υπερασπίσουμε την ειρήνη και να αποτρέψουμε κάθε επικίνδυνη εξέλιξη!

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζί: ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Για ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους. Για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στο συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη, στις 3:00μμ, στην Ομόνοια.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

17 Μάρτη ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - Διαδηλώνουμε! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ 


17 Μάρτη ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - Διαδηλώνουμε!


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μες
ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μες 
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια, 12 μες 
ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12μες 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μες 
ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ
ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12μες

Τσακίστε τους φασίστες
Καταργήστε τις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης

Στις 17 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε ενωμένοι σε όλο τον Πλανήτη για να βάλουμε φρένο στους φασίστες και στο ρατσισμό! Διαδηλώνουμε σε δεκάδες πόλεις στην Βρετανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Ν.Κορέα. 

Εβδομήντα χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης που κατοχύρωσε το δικαίωμα στο άσυλο για τους κατατρεγμένους του Β Παγκοσμίου Πολέμου και του ναζισμού, οι κυβερνήσεις της ΕΕ με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και την Λιβύη το μετέτρεψαν σε κουρέλι. Χιλιάδες πνίγονται στη Μεσόγειο, δουλεμπόριο μεταναστών εμφανίστε στη Λιβύη, πρόσφυγες είναι απομονωμένοι στα νησιά-φυλακές του Αιγαίου. 

Η Ευρώπη-φρούριο των στρατοπέδων συγκέντρωσης μαζί με την νέα ρατσιστική, σεξιστική, πολεμοκάπηλη εκστρατεία του Τράμπ κατά των μουσουλμάνων, των γυναικών και των έγχρωμων δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες. Οι φλόγες του πολέμου στην Μ.Ανατολή, την Αφρική και την Ασία πυρπολούν τα δικαιώματα των προσφύγων.

Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή. Δεν ανεχόμαστε η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να προβάλλει τους νεοναζί φονιάδες, αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία λες και είναι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές επιθέσεις όπως στον Ασπρόπυργο,το Ρέντη. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «πατριώτες» και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ΕΕ να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις και στις απελάσεις που επέβαλε ο Μουζάλας και η ΕΕ. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους. 

Στις διαδηλώσεις στις 17 Μάρτη μας καλούν δεκάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και τω Τεχνών, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις ,οργανώσεις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές, συλλογικότητες αλληλεγγύης, οργανώσεις της αριστεράς. 

Όλοι και όλες μαζί, να κινητοποιηθούμε μαζικά ώστε να γίνει η 17 Μάρτη σταθμός για να μπει τέλος στην απειλή του φασισμού και τις ρατσιστικές πολιτικές.

Να ανοίξουμε το δρόμο για μια Ευρώπη χωρίς νεοναζί και ρατσισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου