Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με τον πόρο 6 ο/οο


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7274 
Αθήνα, 23/1/2018

Προς: Α’ Βάθμιες Ενώσεις. (Κοινοποίηση και στα μέλη μας μέσω των Α΄Βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ).

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τον πόρο 6 ο/οο»


Συνάδελφοι, -σσες,
Σε συνέχεια της από 8/12/2017 ενημέρωσης μας, σχετικά με τον πόρο 6 ο/οο του άρθρου 53 του Ν.4412/16, έχουμε να σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης του πόρου, στις 18/1/2018 αποφασίστηκε ως ημερομηνία ορόσημο για την πρώτη καταβολή του, η 31/1/2018. Μέχρι τότε το Μητρώο των δικαιούχων μελών θα κλειδώσει και το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή, θα καταβληθεί στους δικαιούχους συναδέλφους (ελπίζουμε μέχρι Αρχές Μάρτη). Από το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί το 1/6 της ετήσιας (για το 2018) συνδρομής μας προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για όσους δεν την έχουν ήδη πληρώσει. Τυχόν παρελθούσες οφειλές στο ΤΕΕ, οι συνάδελφοι οφείλουν να τις ρυθμίσουν μόνοι τους. Όπως είχαμε ενημερώσει ενδεχομένως θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις στη διαδικασία πρώτης καταβολής, οι οποίες όμως θα είναι προσωρινές και θα εξομαλυνθούν στη συνέχεια
Επίσης θα εκδοθούν εγκύκλιοι προς τις Υπηρεσίες Προσωπικού ώστε να ενημερώνουν την Επιτροπή για τις Υπηρεσιακές μεταβολές των Διπλωματούχων Μηχανικών (Συνταξιοδοτήσεις, Μετατάξεις, Αργίες, Διαθεσιμότητες κλπ) καθώς και για την αναδρομική παρακράτηση του πόρου σε έργα με ημερομηνία Συμβασιοποίησης προγενέστερη της σχετικής εγκυκλίου (Εγκύκλιος 20/6-10-2017, Διαδικασίες συλλογής και διαχείρισης του πόρου 6‰.pdf) που είχε εκδοθεί από τις 6/10/2017.
Μέχρι την έκδοση της πρώτης εγκυκλίου παρακαλούνται οι Α’ Βάθμιες Ενώσεις όπως ενημερώνουν την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ τόσο για τις συνταξιοδοτήσεις των μελών τους, όσο και για την οικονομική τακτοποίηση των συνδρομών των υπολοίπων, ώστε να επικαιροποιείται κατάλληλα κάθε φορά το Μητρώο, πριν την κάθε κατανομή.

Υπενθυμίζουμε τα σχετικά έγγραφα:

Καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, αλλά και όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν ώστε να ενημερωθούν για τον πόρο όλες οι Υπηρεσίες που εκτελούν έργα σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν.4412/16 και να μας ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα.

Ενημερώνουμε τέλος τους συναδέλφους, ότι για το αποθεματικό του κατηργημένου πόρου του άρθρου 27, παρ.34 του Ν. 2166/93 (πρώην 6 ο/οο), συνεχίζουμε την πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε σημαντικό μέρος του, να αποδοθεί στους δικαιούχους Διπλωματούχους Μηχανικούς, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης.

Συνάδελφοι συσπειρωνόμαστε στην Ένωση μας, ώστε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά προβλήματα του κλάδου μας. Η ενεργός συμμετοχή μας μπορεί να εξασφαλίσει λύσεις στις διεκδικήσεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου