Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Γενική Συνέλευση ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: 31/1 στο ΥΠΥΜΕ

Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Δημοσίου
Συγκροτήθηκε από :
Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών
Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών
Η τρίτη και μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πρόσφατη ψήφιση των πραπαιτουμένων της 3ης αξιολόγησης επιτείνει τις καταστροφικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία πολιτικές. Καταργεί επί της ουσία το δικαίωμα στην απεργία (για παράδειγμα η Συνέλευση μας της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για να προκυρήξει απεργία χρειάζεται την παρουσία περίπου 1800 συναδέλφων), δίνει επιπλέον προνόμια στο κεφάλαιο, δημεύει τη λαϊκή περιουσία με τη γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κατ εντολή του ΔΝΤ και της Ε.Ε. και των συμφερόντων που εκφράζουν γενικεύουν την “εσωτερική υποτίμηση” με το γκρέμισμα μισθών και συντάξεων, την ανεξάντλητη φοροεπιδρομή, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ένα στοιχείο όμως που πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα ως κλάδος εργαζόμενων επιστημόνων, γιατί έχει άμεση σχέση με την εργασία μας είναι αυτό του γενικευμένου ξεπουλήματος μέσω ιδιωτικοποιήσεων που περνά μέσα από την:
Πλήρη διάλυση του Δημοσίου και των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση του έργου τους (μέσω Α.Ε., Συμβούλων, ΣΔΙΤ, Συμβάσεων Παραχώρησης, Μητρώων κάθε είδους, σεμινάρια που υποκαθιστούν τις γνώσεις του βασικού πτυχίου κλπ.).
Υποτίμηση του περιβάλλοντος μέσω φαραωνικών επιχειρηματικών σχεδίων (Σκουριές, Ελληνικό, γήπεδα, βιομηχανικές ΑΠΕ).
Εκποίηση του Δημοσίου πλούτου (Λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, νερό, δημόσια κτίρια, κ.λ.π)
Μεταβίβαση Δημόσιων Εταιριών και Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο για να κατευθυνθούν στη “μαύρη τρύπα” του χρέους το οποίο είναι αδύνατο να αποπληρωθεί ποτέ.
Παραχώρηση του δημόσιου ελεγκτικού μηχανισμού απευθείας στους ιδιώτες, ώστε το κόστος να μεταφερθεί στους πολίτες και η ιδιωτική πρωτοβουλία να λύνει μόνη της με όρους “fast track” όλα τα ζητήματα. Από τους ιδιώτες ελεγκτές δόμησης στην εκχώρηση και των αυθαιρέτων σε αυτούς, στους επιμετρητές δημοσίων έργων που πρόσφατα ψηφίστηκαν, στους ιδιώτες ελεγκτές ιδιωτικών επενδύσεων κοκ.
Οφείλουμε ως εργαζόμενοι επιστήμονες μαζί με την κοινωνία και τους υπόλοιπους εργαζόμενους με αγωνιστικές πρωτοβουλίες να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου