Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Για την επερχόμενη καταστροφή του Ποδονίφτη

http://www.kosmosnf.gr/2017/11/gia-tin-eperchomeni-katastrofi-tou-podonifti/

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Το έργο «διευθέτησης» των 800 περίπου μέτρων που απομένουν από την ανοιχτή, φυσική κοίτη του Ποδονίφτη θα είναι η οριστική καταστροφή αυτού του ποταμιού και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υποτίθεται πως επιδιώκει να λύσει.

Το έργο, που δρομολογεί εδώ και καιρό η Περιφέρεια Αττικής, βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση που λήγει στα μέσα του Δεκέμβρη. Η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει να ξοδέψει κάπου έξι εκατομμύρια ευρώ για να μετατρέψει την ανοιχτή φυσική κοίτη σε τσιμέντο, κατά τον ατυχή τρόπο που επιλέχθηκε στο παρελθόν και για άλλα κομμάτια του Ποδονίφτη.

Για να το πούμε με μια εικόνα που αξίζει χίλιες λέξεις, κάποιος θα πάρει 6 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει αυτό:


Ποιος είναι ο «εχθρός» που θέλει ν’ αντιμετωπίσει η Περιφέρεια των εργολάβων; Αυτός:


Οι πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή της Μάνδρας, και η συζήτηση για τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που προκάλεσε, θα πρέπει να πιάσουν τόπο. Η Περιφέρεια Αττικής της Αρένας Δούρου θα χρεωθεί άλλη μια καταστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια αν δεν αποσύρει το σχέδιο εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη.

Ευθύνες έχει και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, που για την ώρα δεν έχει εξηγήσει στους κατοίκους περί τίνος πρόκειται. Κι ο χρόνος περνά…

π.

1 σχόλιο: