Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά διαβίβασης οφειλών στο ΚΕΑΟ

Αναρτούμε μήνυμα που λάβαμε από συνάδελφο για μια σημαντική νομική πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη εναντίον του ΚΕΑΟ


Καλημέρα συνάδελφοι,

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να φρενάρουμε νομικά με οποιοδήποτε μέσο τη λαίλαπα που μαίνεται εναντίον μας.

Όπως ίσως θυμάστε, εδώ αρκετούς μήνες (από το Φεβρουάριο) έχει κατατεθεί από 8 συναδέλφους από εμάς η προσφυγή (νομικά ορθότερo, «Αίτηση Ακύρωσης») στο ΣτΕ της Υπουργικής Απόφασης περί εξουσιοδότησης του ΚΕΑΟ να διενεργεί πλειστηριασμούς υπέρ του (πρωην) ΤΣΜΕΔΕ, νυν ΕΦΚΑ.

Λοιπόν, ο / η εισηγητής/τρια του ΣτΕ διέκρινε ότι υπάρχουν όντως ζητήματα με αυτή την Υ.Α. (δείτε συνημμένο). και αποφάσισε ότι πρέπει να συζητηθεί νωρίτερα απ’ ό,τι πρέπει. Κανονικά αν οι συζητήσεις τέτοιων θεμάτων παίρνουν πάνω από ένα - ενάμιση χρόνο για να συζητηθούν. Αν δεν κάνω λάθος, η συζήτηση για την Αίτηση Ακύρωσης από την επταμελή επιτροπή του ΣτΕ θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου του τρέχοντος.

Η συνήγορός μας συνέταξε το δικόγραφο, περίληψη του οποίου σας παραθέτω:

Ασκήθηκε αίτηση ακυρώσεως για την ακύρωση της Αποφάσεως του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αριθμό Υ.Α 58039/3275/2016 (ΦΕΚ Β 4504/30-12-2016) με τίτλο «Διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Περίληψη των αναφερομένων στο δικόγραφο:

Προσβολή της ως άνω αποφάσεως για λόγους: 

1) Αντισυνταγματικότητας (20 παρ. 1 και 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ), 

2) Αντίθεση στις διατάξεις περί δικαστικής προστασίας, όπως το περιεχόμενό της εξειδικεύεται για ζητήματα αναγκαστικής εκτέλεσης.

3)Παραβίαση των άρθ. 17 παρ 1Σ και άρθ 1ΠΠΠ ΕΣΔΑ για ζητήματα αναγκαστικής εκτέλεσης και αμέσου κινδύνου της ιδιοκτησίας.

4)Παραβίαση αρχής ισότητας 4 παρ. 1 Σ (Ανάλυση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του ΤΣΜΕΔΕ, ως πιστωτικό ίδρυμα αλλά και ως οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης και επομένως, για τους λόγους που αναπτύσσονται στο δικόγραφο, αντισυνταγματικά διαβιβάστηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του στο Κ.Ε.Α.Ο..

5) Παραβίαση αρχής αναλογικότητας, άρθ. 25 παρ. 1 Σ. καθώς με την προσβαλλομένη καταργείται η δυνατότητα ελέγχου της.

6)Υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδότησης σε σχέση με το άρθ. 101 στοιχ. 10 ν. 4172/13. 

7)Παράβαση νόμου α.ν. 2326/1940 άρθρο 7, όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση του εδαφίου α' της παραγράφου 1 από το άρθρο 6 του ν. 915/1979 και της παρ. 4 αυτού από το άρθρο 13 του εν λόγω ν. 915/1979, για τους λόγους που αναλυτικά αναπτύσσονται στο δικόγραφο.
Δικάσιμος 4/12/2017.

Συνάδελφοι,

Έχουμε σοβαρές πιθανότητες να δικαιωθούμε στο σύνολο ή σε μέρος της Αίτησης Ακύρωσης, αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από το τι θα διακρίνει η Επιτροπή του ΣτΕ και φυσικά κατά πόσο εμείς οι πληττόμενοι μηχανικοί θα δούμε το θέμα «ζεστά».

Αυτό που ζητάμε είναι συμμετοχή στα έξοδα παράστασης της δικηγόρου που προκύπτουν και είναι αρκετά υψηλά. Παρακαλούμε όπως συνεισφέρουμε στα χρηματικά έξοδα προκειμένου μέσω του επιμερισμού να μειωθεί το κόστος ανά συνάδελφο. Για όλα τα ποσά θα εκδοθούν παραστατικά. Φυσικά όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να συνυπογράψει την Αίτηση Ακύρωσης. Όσο περισσότεροι φαινόμαστε, τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα αποκτάει η εκπροσώπησή μας και τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να δικαιωθούμε.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας:
- Παναγιώτης Λυμπερόπουλος: 22990-24718
- Κώστας Γκώνης: 22990-22716
- Κώστας Ζορμπάς: 6940 306344

Σας ευχαριστώ όλους,

Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου