Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Στην δίνη των χρεών ο ΕΦΚΑ


Στις 18.000 οι κατασχέσεις, από την αρχή του έτους - Στο στόχαστρο και όσοι οφείλουν κάτω από 5.000 ευρώ

Στα 22,49 δισ. ευρώ έχουν ανέλθει τα χρέη του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, ενώ διάχυτοι είναι πλέον οι φόβοι για ανεξέλεγκτη πορεία των οφειλών στο άμεσο προσεχές διάστημα, κυρίως λόγω της δεδηλωμένης ανικανότητας των ελευθέρων επαγγελματιών να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανείσπρακτων Οφειλών το 80% των οφειλετών, δηλαδή 493.577 οφειλέτες χρωστούν έως 30.000 ευρώ ο καθένας.

Όπως αναφέρεται εξάλλου στην τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ, τα χρέη αυξήθηκαν κατά 3,9 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης, όπως γράφουν τα ΝΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται η εφαρμογή του μέτρου των κατασχέσεων, καθώς ήδη από τις αρχές του έτους έχουν γίνει 18.000 κατασχέσεις με πρώτους στον κατάλογο όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ, ενώ στο στόχαστρο έχουν αρχίσει να μπαίνουν και οι οφειλέτες με χρέη κάτω από το όριο αυτό.

Ήδη στο ΚΕΑΟ έχουν μεταβιβαστεί όλα τα στοιχεία αυτής της κατηγορίας των οφειλετών, οι οποίοι εφόσον έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό διαθέσιμο ποσό αποτελούν στόχο του συστήματος.

http://www.dealnews.gr/roi/item/205950#.WUqH1OvyiM9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου