Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Εκτός έδρας μετακινήσεις μηχανικών σε αυτοψίες σεισμόπληκτων

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2017

Αρ.Πρωτ: 4457 
Προς: Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζη

Θέμα: «Εκτός έδρας μετακινήσεις»

κε Υπουργέ,
Μετά τον σεισμό της 13 Ιουνίου, που έπληξε τη Μυτιλήνη υπήρξε άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, μέρος της οποίας ήταν η άμεση μετάβαση στο νησί Μηχανικών του Δημοσίου, με μεγάλη εμπειρία σε αυτοψίες σεισμόπληκτων.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου ζητήθηκε από συναδέλφους, με εμπειρία στην διενέργεια αυτοψιών, να μεταβούν στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα για ένα δεκαήμερο περίπου.

Μετά από ερώτησή των συναδέλφων μας, τους διευκρινίστηκε υπηρεσιακά ότι θα καταβάλουν οι ίδιοι τα έξοδα μετάβασης και διαμονής και θα αποζημιωθούν αργότερα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η οικονομική δυνατότητα ενός δημοσίου υπαλλήλου μηχανικού προφανώς και δεν του επιτρέπει , πλέον , να δαπανήσει από την τσέπη του ποσό ,που υπερβαίνει τον μηνιαίο μισθό του (για μετακίνηση, διαμονή και τροφή δέκα ημερών στη Λέσβο).

Υπουργέ, μπορεί και πρέπει να εξασφαλιστεί, τουλάχιστον, η δωρεάν μετάβαση και διαμονή για όλους τους συναδέλφους που μετακινούνται. Ή έστω να δοθούν προκαταβολές για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις στους μετακινούμενους συναδέλφους, ώστε να μπορούν άμεσα να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα τους.

Είναι προφανές ότι το σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών και ειδικά του ΥΠΥΜΕ, θα συνδράμουν με υπευθυνότητα στους πληττόμενους συμπολίτες μας, όπως έχουν πράξει ήδη πολλές φορές στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου