Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στον δικαζόμενο φοιτητή Γ. Καλλινάκη

Δεκάδες σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δικαζόμενο φοιτητή Γ. Καλλινάκη ενάντια στις άδικες κατηγορίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο φοιτητής Γιώργος Καλλινάκης, με κακουργηματικές κατηγορίες και μάλιστα με την επιβαρυντική συνδρομή του «κουκουλονόμου».

Ο φοιτητής και συνδικαλιστής στον φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, συμμετείχε στην παλλαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Κερατσίνι στις 17-9-2013, μία μέρα μετά τη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, με το μπλοκ του Συλλόγου του, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, όπως όλοι μας, διαδηλώνοντας ειρηνικά ενάντια στη δολοφονική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενάντια στον φασισμό, στον εθνικισμό, στον ρατσισμό.

Όμως, οι δυνάμεις της αστυνομίας, επεφύλαξαν απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές εκείνης της νύχτας ακραία σκληρότητα και επιτέθηκαν σε πολλά σημεία της διαδήλωσης με δακρυγόνα και γκλομπ επιχειρώντας να τη διαλύσουν και να εκδιώξουν τους χιλιάδες πολίτες που συνέρρεαν στο σημείο της δολοφονίας. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης της αστυνομίας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αναίτιας επίθεσής της σε ομάδα διαδηλωτών που περπατούσαν ειρηνικά προς το σημείο όπου θα διαλύονταν, ο Γ. Καλλινάκης χτυπήθηκε αναίτια, άδικα και βάναυσα στο σώμα και στο κεφάλι από τους αστυνομικούς που όρμησαν με μηχανές και συνελήφθη μαζί με δεκάδες. Παραπέμπεται δε στο δικαστήριο με βαριές κατηγορίες, γεγονός που καταδεικνύει την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ολόκληρου του κινήματος ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στον φασισμό και στον ρατσισμό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαρίσταται στον κατηγορούμενο διαδηλωτή που συμμετείχε στη συγκέντρωση στις 17-9-2013, Γιώργο Καλλινάκη, που δικάζεται την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου