Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΕΜΔΥΔΑΣ: Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση Mηχανικών




Ένα νέο ενωτικό σχήμα της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς, την Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Δημοσίου, θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι στις εκλογές στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής που θα γίνουν την Πέμπτη 19 Γενάρη. 

Η ΑΑΣΜΔ συγκροτήθηκε από την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών (ΣΑΜ), και την Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών (ΑΣΜ). Η ΣΑΜ είναι το βασικό σχήμα με το οποίο παρεμβαίνει για δεκαετίες η συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο χώρο. Η ΑΣΜ αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν αποσχιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια ήταν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας, όμως, σχεδόν το σύνολο των μελών διαφοροποιήθηκε και ήλθε σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να είναι οι ελάχιστοι εναπομείναντες να μην μπορέσουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο! Η πρόταση για ενωτική αριστερή εκλογική συνεργασία απευθύνθηκε και στην Αγωνιστική Παρέμβαση (ΝΑΡ, ΕΚΚΕ, ΜΛ-ΚΚΕ) η οποία αρνήθηκε.

Σε μια περίοδο που οι μηχανικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, έχουν δεχθεί απανωτά χτυπήματα από τα μνημόνια (ασφαλιστικό, μισθοί, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις και διάλυση υπηρεσιών) μια τέτοια πρωτοβουλία είναι σημαντική κατ’ αρχή για την ενωτική στήριξη των αγώνων σε όλα τα παραπάνω μέτωπα. Μπορεί να δημιουργήσει δυναμική στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και να βοηθήσει στην αναπτέρωση του ηθικού του κόσμου που θέλει να παλέψει για προσλήψεις, αυξήσεις, κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο χώρο των μηχανικών του δημοσίου. Όπως γράφει και η προκύρηξη της ΑΑΣΜΔ:

“Αυτός ο δρόμος ξέρουμε πως δεν είναι εύκολος, αλλά τον προτιμάμε από τον αργό θάνατο του στραγγαλισμού. Ξέρουμε πως περνάει μέσα από τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι σαφές πως διαφορετικά δεν γίνεται να αναπνεύσουμε. Και πως για να μπορέσει να σταθεί μια τέτοια πολιτική, χρειάζεται και βαθύτερες τομές, όπως η εθνικοποίηση των τραπεζών, των οποίων τις ανακεφαλαιοποιήσεις έχουμε χρυσοπληρώσει, και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Χρειάζεται μαζική αντίσταση στο ρατσισμό και το φασισμό”.

Η Εργατική Αλληλεγγύη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΑΑΣΜΔ με τους/τις: Βάγια Γκούμα (ΥΠΟΜΕΔΙ/ΓΓΔΕ), Κώστα Πίττα (ΥΠΟΙΑΝ/ΓΓΕ), Βασίλη Τσούλκα (ΥΠΕΠΘ/ ΓΓΕΤ) και Κώστα Φοινινή (Δήμος Βριλησσίων).

Κώστας Πίττας, γραμματέας Ομοσπονδίας τ. ΥΠΑΝ

• Οι εκλογές θα γίνουν 19 Γενάρη 08.30 - 17.00 στο ΤΕΕ (1ος & 8ος όροφος), Νίκης 4, Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου