Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Αρνήθηκε το Υπουργείο την παράταση των εισφορών του Β2016

Εφάρμοσαν τις ληστρικές αυξήσεις που επέβαλλαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατακρεούργησαν τις συντάξεις (300 € για 40 χρόνια ασφάλισης), διέλυσαν το ΤΣΜΕΔΕ κατακλέβοντας το σύνολο των αποθεματικών του (όσων είχαν απομείνει), ζητάνε αναδρομικά από το 2011 (για ανύπαρκτο ΟΑΕΔ και για την κατηργημένη Ειδική Προσαύξηση), ετοιμάζουν νέες αυξήσεις εισφορών από το 2017 και αρνούνται μια παράταση τη στιγμή που το προηγούμενο εξάμηνο έληξε ένα μόλις μήνα πριν (ζητώντας πρακτικά 4000€ μέσα σε 1-1,5 μήνα). Μόνο μίσος και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... (δπ). Ακολουθεί ανακοίνωση της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών.

Σήμερα, 29-12-2016, η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας για να ενημερωθούμε σχετικά με την παράταση καταβολής εισφορών του Β΄ εξαμήνου 2016.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που μας αφορούν, όπως οι πρόσφατες αποφάσεις ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ και η στάση του υπουργείου απέναντι σε αυτές, θέματα παγώματος, ρυθμίσεων και διαγραφών οφειλών, επίδομα ανεργίας ασφαλισμένων ΕΤΑΑ, ασφάλιση ιδιότητας μηχανικών, κατασχέσεις, ΚΕΑΟ.

Αναλυτικά σχετικά με την παράταση καταβολής των εισφορών του Β΄ εξαμήνου του 2016 η απάντηση που λάβαμε από τους αρμόδιους είναι ότι δεν θα δοθεί καμμία παράταση, παρά τις εισηγήσεις προς το υπουργείο των φορέων (ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ, ΤΕΕ), στις οποίες ζητείται παράταση μέχρι 31/03/2017. Όπως μας ενημέρωσαν, η απόφαση μη παράτασης, αποτελεί πολιτική απόφαση του ίδιου του υφυπουργού Πετρόπουλου και δεν προέρχεται από πίεση από άλλους εξωτερικούς παράγοντες (θεσμούς κλπ).

Η «επιχειρηματολογία» που μας εξέθεσαν για αυτή την απόφαση είναι η παρακάτω:

Μας ανακοίνωσαν ότι οι μηχανικοί έχουν πάρει ήδη πολλές παρατάσεις και δεν πρέπει να τους δοθεί ξανά παράταση γιατί αυτό είναι το “κοινωνικά δίκαιο”.

Μας ανακοίνωσαν επίσης ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουμε τις εισφορές μας για να παίρνουν οι νυν συνταξιούχοι τις συντάξεις τους. Χαρακτηριστικό του απαράδεκτου ύφους τους μάλιστα είναι ότι μας ρώτησαν εάν επιθυμούμε να μην τις λάβουν.

Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν όσο και για το παραπάνω θέμα, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στους συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου