Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΔΚΜ - διώξεις και μηνύσεις σε συνδικαλιστές

Αναδημοσιεύουμε μήνυμα που λάβαμε από συνάδελφο, αυτονόητη η στήριξη και η αλληλεγγύη μας απέναντι στις διώξεις και μηνύσεις. Η επίμαχη ανάρτηση αναφερόταν σε αυτή την υπόθεση που και εμείς είχαμε αναδημοσιεύσει 


ΔΚΜ -ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου πολιτικών μηχανικών μήνυσε τη συναδέλφισσα Πάλμου Ουρανία ,μέλος της Ενωτικής Αριστερής Κίνησης και μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Το παράπτωμα της συναδέλφισσας ήταν η ανάρτηση στο χώρο του ΤΕΕ, δημοσιευμένου άρθρου της ΕΦ.ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ , που αποκάλυπτε το γεγονός, πως διάφοροι συνάδελφοι μέλη του ΤΕΕ αλλά κατά περίεργη σύμπτωση όλοι μέλη της ΔΚΜ, εξασφάλιζαν συμβάσεις από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο , που έπαιρνε απευθείας αναθέσεις μελετών από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Οι αναθέσεις αφορούσαν προσεισμικό έλεγχο σχολικών κτιρίων.

Η μήνυση αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος όλων των συνδικαλιστικών οργάνων προκειμένου να μένουν στο απυρόβλητο συνδικαλιστές και στελέχη που φαίνεται να συνδέουν με bonus τη πολιτική τους δράση.
Η γραμμή του εκφοβισμού στη δημόσια ζωή που εμπεριέχει την έλλειψη διαφάνειας, την διαπλοκή , την απουσία έλεγχου , την πλήρη αυθαιρεσία των ηγετικών στελεχών, τον δημοσιοσχεσιτισμό , την εναλλαγή καρέκλας από τα συνδικαλιστικά όργανα στα υπουργεία ,που χρόνια τώρα τη ζήσαμε σε συλλόγους και στο ΤΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

Επί χρόνια ο συνδικαλισμός στον κλάδο συνδέθηκε με τον πλουτισμό , με εξυπηρετήσεις , με εργολαβικές εταιρίες και μελετητικά γραφεία (μάλιστα μελετητικά γραφεία και εταιρίες καθορίζουν και τα ψηφοδέλτια παρατάξεων ), με παρατάξεις πλήρως δεσμευμένες από κομματικά συμφέροντα και από τα συμφέροντα του πιο πλούσιου και διαπλεκόμενου τμήματος των μηχανικών. Και με τη λογική του <<όταν τρώμε δε μιλάμε >> μοίραζαν τα ψίχουλα από το πλουσιοπάροχο τραπέζι τους σε ένα τμήμα του κλάδου που τους ακολουθούσε.

Ο συνδικαλισμός αυτός παρέμενε βαθειά υποταγμένος και χωρίς κοινωνική αναφορά .Δεν ήταν θέμα ουσιαστικής ενασχόλησης ,ούτε η κατάσταση και η ποιότητα των δημοσίων έργων, ούτε ο εργολαβικός αέρας , ούτε τα στησίματα των εργολαβιών , ούτε οι απευθείας αναθέσεις , ούτε η υπεράσπιση του δημοσίου χώρου , ούτε η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.... Και φυσικά ήταν εκτός ατζέντας οι ανασφάλιστοι μηχανικοί ,οι μηχανικοί με το δελτίο παροχής και όλα τα προβλήματα των οικονομικά ασθενέστερων μηχανικών.

Η απαξίωση των συλλόγων και η χαμηλή συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες τους , βρίσκουν τις πιο πειστικές εξηγήσεις σε όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.. Η κατάντια του συλλόγου των πολιτικών μηχανικών που πραγματοποίησε εκλογές μετά από 5 χρόνια είναι ενδεικτική για το διαλυτικό ρόλο αυτού του είδους του συνδικαλισμού...

Καλούμε όλες τις παρατάξεις ενόψει και των εκλογών του ΤΕΕ να τοποθετηθούν για το παραπάνω γεγονός, πρόεδρος συλλόγου να μηνύει συνδικαλιστή και να εκφράσουν δημόσια την άποψη τους για :
1. τον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων και τον φορέα που θα τον διεξάγει
2. τις απευθείας αναθέσεις
3. τις συμβάσεις χωρίς προκήρυξη , διαγωνισμούς , κριτήρια
4. την πλήρη διαφάνεια των οικονομικών και εργασιακών επιλογών όλων των συνδικαλιστών από την ημέρα συμμετοχής τους σε εκλογές.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου