Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου θα εκδώσει η Τράπεζα Αττικής- Υψους 380 εκατ. ευρώ

Συνέχεια στο serial της Άττικα, αν και κόπασε η μεγάλη φασαρία...

Η Τράπεζα Αττικής θα εκδώσει ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου ως ενέχυρο για να αντλήσει ρευστότητα από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του πιστωτικού ιδρύματος.
«Θα εκδώσουμε τέτοια ομόλογα αξίας 380 εκατ. ευρώ ώστε να έχουμε ένα άνετο μαξιλάρι ενεχύρων για τον ELA,» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Τσαδάρης.
Όλες οι τράπεζες είχαν κάνει χρήση τέτοιων ομολόγων, γνωστών ως ομολόγων Αλογοσκούφη, που είχαν εκδοθεί το 2008 στον απόηχο της παγκόσμιος χρηματοπιστωτικής κρίσης μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.
«Είναι μια προληπτική κίνηση. Όπως άλλες ελληνικές τράπεζες, είχαμε εκδώσει τέτοια ομόλογα αξίας 1 δις ευρώ από το 2009, αλλά τα ακυρώσαμε όλα φέτος τον Ιούλιο, καθώς είχαμε αρκετά ενέχυρα,» είπε ο Τσαδάρης.
Αλλά η τράπεζα, με δείκτη κεφαλαίων core Tier-1 στο 17,2%, βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές εκροές κεφαλαίων το τελευταίο 20ημερο και χρειάστηκε να επέμβει, είπε.
Ο Τσαδάρης πρόσθεσε ότι το σχέδιο της τράπεζας χαίρει της απόλυτης στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά θα χρειαστεί προηγουμένως το πράσινο φως της Αρχής Ανταγωνισμού της ΕΕ, καθώς τίθεται ζήτημα κρατικών εγγυήσεων.
Πηγή: Ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου θα εκδώσει η Τράπεζα Αττικής- Υψους 380 εκατ. ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/292919/omologa-me-eggyisi-dimosioy-tha-ekdosei-i-trapeza-attikis-ypsoys-380-ekat-eyro#ixzz4MKlOLVPn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου