Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

«Νεκροθάφτης» ο ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος – Νέα απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ

Νέα απόφαση με έντονη φρασεολογία και δέσμευση στη συνέχιση του αγώνα «με κάθε νόμιμο μέσο» κατά του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου έλαβε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της.
Σύμφωνα με την απόφαση: «Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι ο νέος ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος ψηφίσθηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε αντίθεση με την κοινωνία, τη λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει τον νεκροθάφτη του ελληνικού παραγωγικού δυναμικού, θα καταστρέψει τον κλάδο των μηχανικών και την οικονομία της χώρας. Ως εκ τούτου αποτελεί υποχρέωση όλων των μηχανικών, όπου και αν βρίσκονται, να αγωνιστούν για την ανατροπή του. Η Διοικούσα Επιτροπή, τα όργανα διοίκησης και συνολικά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα εξαντλήσουν άμεσα κάθε νόμιμο μέσο, ώστε αυτός ο νόμος να κριθεί τελεσίδικα αντισυνταγματικός και να ακυρωθούν οι καταστροφικές προβλέψεις του».
Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσιο του αγώνα αυτού του τεχνικού κόσμου και των αποφάσεων των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.),μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

1 σχόλιο:

  1. Η μόνη ανατροπή είναι να μην πληρώνει κανείς εισφορές και εφορία και αν βάλει πλάτη το ΤΕΕ, αλλά να συνεχίσουμε το έργο μας και να παράγουμε. Το να αυτομαστηγωνόμστε και να κάνουμε αποχή από τα καθήκοντά μας, πιστέψτε με, χάρη κάνουμε στους προδότες. Αυτό θέλουν να μας διαλύσουν και λέτε ότι θα απέχουμε για να μας λυπηθούμε; Ίσα ίσα θα τρίβουνε τα χεράκια τους. Εκτός και αν όλοι οι συνδικαλιστές κτλ είναι και αυτοί μέσα στο κόλπο για να προσανατολίζουν την αντίδραση του κόσμου προς την λάθος κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή