Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Διόδια και στη Βαρυμπόμπη?

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΩΡΩΠΟΥ

Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των γραφείων της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα διόδια και την εθνική οδό, στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στην Νέα Ερυθραία, φανερώνει ότι η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων έχει ήδη δρομολογηθεί.

Οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους έχουν τεθεί αντίθετοι στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα ανεχτούν και την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού, είναι αναγκαστική επιλογή, όπως σε άλλες περιοχές η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης. Η παραχώρηση του βασικού οδικού δικτύου είναι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιπλέον χαράτσια για τους περισσότερους πολίτες και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.

Η τοποθέτηση και νέων διοδίων θα προκαλέσει:

Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό των περιοχών μας που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας χιλιάδων ανθρώπων

Διεκδικούμε άμεσα:

Να καταργηθούν τα διόδια από την Αττική τώρα!

Ζητάμε: 
Συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΟΔΟΜΩΝ 
Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Άμεση διακοπή εργασιών. 
Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα ΔΙΟΔΙΑ 
Ακύρωση του εικοσαπλάσιου προστίμου για μη καταβολή των διοδίων, ενός προστίμου που καταλήγει στα ταμεία των εταιριών!!!! 

Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ







Στο μεταξύ, η απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων ενάντια στα διόδια απέτυχε, με την αθώωση από το δικαστήριο (πριν από ένα μήνα) των αγωνιστών για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων το 2011, κάτι που δίνει μεγάλες ελπίδες για την έκβαση και επόμενων δικών. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου