Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επαναφέρει άμεσα τις αυξήσεις εισφορών - Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που κατέθεσε

Όπως είχαμε γράψει μέσα στη βδομάδα το 3ο μνημόνιο (Ν. 4336/15 που υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΑΝΕΛ) ρητά δέσμευε την κυβέρνηση για κατάργηση των "μονομερών ενεργειών" όπως θεωρήθηκε από τους "εταίρους" της ΕΕ και του ΔΝΤ η μερική αναστολή των ληστρικών αυξήσεων εισφορών. Μόλις χθες το βράδυ κατατέθηκε από την κυβέρνηση ολόκληρο το νομοσχέδιο που επαναφέρει πλήρως τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών καταργώντας το άρθρο 39 του Ν.4331/15 (μείωση εισφορών για 2015-16) αναδρομικά από 2/7 , καθώς και το άρθρο 38 που διευκόλυνε συναδέλφους κοντά στη σύνταξη να συμψηφίσουν έως 50.000 οφειλών με τη σύνταξη τους. Το 2ο εξάμηνο δηλαδή θα ζητήσουν να πληρωθεί με ενσωματωμένες τις αυξήσεις (3000 € οι νέοι, 2500 € οι παλιοί).
Να τη χαιρόμαστε την "αριστερή" κυβέρνηση και ειδικά τους "αριστερούς" "συναδέλφους" βουλευτές που θα πάνε να το ψηφίσουν, οδηγώντας στην εξαθλίωση ή στη διαγραφή χιλιάδες μηχανικούς.




Ας του βομβαρδίσουμε με σχόλια κάτω από το σχετικό άρθρο 11...
Η διαβούλευση θα μείνει ανοιχτή μόνο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, επαναφέροντας όλες τις άθλιες πρακτικές κάθε μνημονιακής κυβέρνησης...


Άρθρο 11

1. Oι διατάξεις των άρθρων 21, 28, 31, 39, 75 και 76 του ν.4331/2015 (Α΄69) καταργούνται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος τους (2.7.2015).

2. Οι διατάξεις των άρθρων 24 και των παρ. 1 έως 3 του άρθρου 38 του ν.4331/2015 (Α΄69) καταργούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου.

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου του ΕΤΑΑ...


4 σχόλια:

  1. Όσοι έχουν υπαχθεί ήδη στην 1η κατηγορία είναι αδύνατο νομικά να πάνε στη 3η αν δεν το αιτηθούν με δική τους επιθυμία. Το ταμείο θα δεχθεί βροχή αγωγών της οποίες θα χάσει και θα υποχρωθεί να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.
    Αυτοί που θα την πληρώσουν είναι όσοι δεν προλάβαν να χρησιμοποιησουν την ρύθμιση αφου δεν θα έχουν το δικαίωμα για αλλαγή κατηγορίας μετά.
    Ο κ.Ρωμανιάς που θεωρείται δεξιός φέρθηκε πολύ καλύτερα στους μηχανικούς από την δήθεν αριστερή και πιο μνημονιακή από ποτέ κυβέρνηση. Μπράβο στον πρόεδρο του εταα γιατί στην επιστολή λέει τα πράγματα με το ονομά τους.
    Προτείνω στο δσ του εταα να αρνηθεί να εφρμόσει τις δυσμενείς ρυθμίσεις. Ο λόγος είναι ότι θίγεται άμεσα η βιωσιμότητα και η σοβαρότητα του ταμείου. Να μην ξεχνούν στο δσ εταα ότι έχουν ευθύνη για την διατήρηση της εισπραξιμότητας των εισφορών. Αν σταματήσει η εισπραξιμότητα το ταμείο καταρρέει γιατί δεν έχει κρατική επιχορήγηση. Τα άρθα λοιπόν που θέλει να καταργήσει ο υπ.εργασίας αφορούν τη λειτουργία ταμείου που δεν χρηματοδοτείται από τον προυπολογισμό, αυτά τα άρθα δεν έχουν σχέση με το σύστημα κοινωνικής ασφαλισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοτε πως εφαρμοσανε αυξησεις εισφορων σε ενα ταμειο που δεν παιρνει κρατικη χρηματοδοτηση?Οτι θελουν μπορουν να κανουν αφου δεν κουνιεται κανεις.Δυο επιλογες μενουν με το νεο ασφαλιστικο που ακομα δεν τις ξερουμε.Η ενσωματωνεται στον ΟΑΕΕ ολο το ΕΤΑΑ οποτε πανε τα αποθεματικα η γινεται επαγγελματικο ταμειο.Εξου και η αναφορα σε ασφαλιση εξτρα που αναφερεται εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. ...και χουλιαράκης (ήταν και ναρίτης κάποτε) που το καταθέτει ακόμα μεγαλύτερος

      Διαγραφή