Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η νύχτα των Κρυστάλλων της Κω

Μαρτυρία αυτόπτη - καταγγελία Διεθνούς Αμνηστίας από εδώ

kos

Αναδημοσιεύουμε ενυπόγραφη καταγγελία  - μαρτυρία κατοίκου της Κω για όσα συνέβησαν χτες το βράδυ στην Κω. Μαζί αναδημοσιεύουμε την αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας για το γεγονός. Η προσοχή όλων μας βέβαια πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να εξαντληθεί μόνο στο κομμάτι της συγκεκριμένης δράσης του όχλου αλλά και στο υπέδαφος όλων όσων τον ενθάρρυναν το προηγούμενο διάστημα. Ο ρόλος του δημάρχου, του τοπικού πυρήνα της ΧΑ, της αστυνομίας, του κράτους και της κυβέρνησης συνολικά:

Η «Νύχτα των Κρυστάλλων» της Κω

Πέμπτη 3-9-15 
Άγριο ξύλο, σπρωξίματα, βρισιές και κυνηγητό των μεταναστών μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω ξεκίνησε από τις 10.00μμ και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, 12.30 τα μεσάνυχτα που γράφεται αυτό το κείμενο. Η εκκαθάριση έγινε στο χώρο μπροστά από την αστυνομία μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών και των ντόπιων που βιαστικά περνούν έντρομοι.
- »Φύγετε! Εξαφανιστείτε! Ράους κοπρίτες!» »Εμείς θα καθαρίσουμε την Κω από τους βρωμιάρηδες»
- » Είναι πολύ δύσκολη νύχτα! θα γίνει μακελειό!
- «Ησυχάστε! Υπάρχει κράτος και αστυνομία! Δεν μπορείτε να παίρνετε την υπόθεση στα χέρια σας!»
Υπό τις απειλές τους και τα σπρωξίματα τους και φωνάζοντας »είσαι ο χειρότερος Έλληνας», »καταστρέψατε το νησί» κατευθυνθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα. Πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε σε ένα νέο αστυνόμο λέγοντας του ότι »είναι επικίνδυνο και παράνομο να αφήνετε τον νόμο στα χέρια εξαγριωμένων πολιτών». »Τι μπορούμε να κάνουμε! Είμαστε τόσο λίγοι»! Ένας ανώτερος αστυνομικός κουρεμένος με το γνωστό στυλ μας πλησιάζει απειλητικά, ζητώντας να μάθει τι δουλεία έχουμε εδώ, ποιος είσαι, και τελειώνει το απειλητικό του λογύδριο με το »που ήσουν όταν προηγουμένως οι αστυνόμοι τις έτρωγαν απ” αυτούς, άσε μας ήσυχους, τα παράπονα σου στον διοικητή» κουνώντας απειλητικά τα χέρια. Απαξιώνοντας να μας εξηγήσει γιατί αφήνεται ο νόμος στα χέρια τραμπούκων και φασιστοειδών και η υπηρεσία αδρανεί μπροστά στα γεγονότα της βίας. Προσπαθήσαμε να μπούμε στην Αστυνομία. Αδύνατο να περάσουμε, όλα κλειστά και τα απειλητικά βλέμματα μας παρατηρούν από παντού. Σκύβουμε το κεφάλι. Ένα γιουρούσι »πατριώτες» έχουν πάρει φαλάγγι μια ομάδα προσφύγων και αλαλάζοντας τους κυνηγούν σπρώχνοντας και βρίζοντας και ένας απ αυτούς πέφτει πάνω σε μεταλλικό στύλο και πέφτει λιπόθυμος. Τον αρπάζουν από τα μαλλιά του ρίχνουν ένα μπουκάλι νερό στο κεφάλι και τον σπρώχνουν λιπόθυμο σέρνοντας τον, απαιτώντας οι φίλοι του να τον πάρουν και να φύγουν! Μια γυναικεία φωνή ακούγεται: ντροπή σου ρε είσαι και άνδρας.
Είναι μια σκληρή ρατσιστική νύχτα που ντόπιοι βρικόλακες αλυχτούν ελεύθερα. Η ευθύνη της Αστυνομίας είναι τεράστια. Είναι ανεπίτρεπτο μπροστά στα μάτια της να βρίσκουν έδαφος για βιαιοπραγίες γνωστοί ανάλογων γεγονότων των προηγούμενων ήμερων.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας προφανώς δεν κάνει την δουλειά του. Είναι συνένοχος και καλύπτει την νύχτα των βρυκολακων, η νύχτα των κρυστάλλων της Κω έχει τις ευλογίες του. Δεν είναι οι αστυνομικοί φασίστες και χρυσαυγιτες. Όμως αρκούν μερικοί, που εκμεταλλευόμενοι την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζει το σώμα από ένα πραγματικά δύσκολο έργο, δημιουργούν μια συμπλεγματική συμπεριφορά στο σώμα που δεν το τιμά αφού το εμποδίζουν να κάνει την δουλειά του. Η δουλειά του είναι η τήρηση της τάξης και του νόμου και σήμερα το βραδύ παραβιάστηκε και ο νομός και η τάξη μπροστά στην αυλή της. Το μέλλον είναι πολύ δύσκολο.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. < »Ο όρος Kristallnacht (Κρίσταλναχτ, που σημαίνει στα γερμανικά η «Νύχτα των Κρυστάλλων») και Pogromnacht (Πογκρόμναχτ, δηλαδή η «Νύχτα του Πογκρόμ»), περιγράφει το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938. Ο στόχος ήταν οι Εβραίοι πολίτες όλης της χώρας και αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος>.
Χθες ήταν οι κομμουνιστές!
Σήμερα είναι οι μετανάστες!
Αύριο όποιον πάρει ο χάρος!
Ν. Μυλωνάς


Από την αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας:
Επιθέσεις εις βάρος προσφύγων και ακτιβιστών:

Χθες το βράδυ μέλος του προσωπικού της Διεθνούς Αμνηστίας κατέγραψε μια ομάδα 15-25 ανθρώπους, οι οποίοι κρατώντας ρόπαλα, επιτέθηκαν σωματικά σε πρόσφυγες στην Κω, ενώ φώναζαν «επιστρέψτε στη χώρα σας» και άλλες προσβολές. Επίσης, απείλησαν ακτιβιστές και ακτιβίστριες, συμπεριλαμβανομένου και ενός μέλους του προσωπικού της Διεθνούς Αμνηστίας. Σε μια ακτιβίστρια που έπαιρνε φωτογραφίες της πήραν τη φωτογραφική μηχανή και υπέστη μικροτραυματισμό. Αρχικά, η αστυνομία δεν σταμάτησε την ομάδα αυτή και οι μονάδες καταστολής παρενέβησαν με τη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος μόνο αφότου είχαν ξεκινήσει οι σωματικές επιθέσεις.

«Η χθεσινή βίαιη επίθεση για μια ακόμη φορά εντείνει τον κίνδυνο για τους πρόσφυγες και τους ακτιβιστές και ακτιβίστριες που τους βοηθούν. Θα πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα σε όλα τα επίπεδα για να διασφαλιστεί η προστασία τους», είπε η Κονδύλια Γώγου.

Βίντεο με προπηλακισμούς και σήμερα Παρασκευή:

Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς το πως αυτή η ολιγάνθρωπη ομάδα ντόπιων ακροδεξιών λειτούργησε και σήμερα όταν ο κ. Μυλωνάς που είναι και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρήθηκε στο ΑΤ της Κω κρατώντας μια φωτογραφία με τον μικρό Aylan:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου