Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συγκρότηση ΔΣ ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Στη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβρη (σημαδιακή ημέρα) συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, όπως αυτό προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές (22/10 - Βλέπε αποτελέσματα εδώ). 

Η πρόταση της συσπείρωσης με βάση τις πάγιες θέσεις της ήταν να συγκροτηθεί αριστερό προγραμματικό προεδρείο με άξονα τις παρατάξεις που έχουν αριστερό - αγωνιστικό προσανατολισμό (Αγωνιστική Συνεργασία, συσπείρωση, Δημ/κη Ενότητα). Παρατάξεις που εξάλλου κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στις πρόσφατες εκλογές και έχουν εκλέξει τα 8 από τα 11 μέλη του ΔΣ.
Η άρνηση της Δημ/κης Ενότητας (ΠΑΜΕ) να συμπράξει σε μια τέτοια προοπτική, αλλά η αποδοχή από πλευράς της, της πρότασης της Αγωνιστικής Συνεργασίας να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο με παρουσία όλων των παρατάξεων, μας οδήγησαν στο να αποδεχτούμε και εμείς αυτή τη λογική μια και οι βασικές θέσεις του προεδρείου καταλαμβάνονται από αγωνιστικές δυνάμεις.
Το προεδρείο που εκλέχθηκε είναι:

Πρόεδρος: Σκαρπαλέζος (Αγων. Συνεργασία), 
Γεν. Γραμματέας: Κλεφτοδήμος (συσπείρωση), 
Αντιπρόεδρος: Κουτζής (Δημ/κη Ενότητα), 
Ταμίας: Ιωάννου (ΕΔΑΚ), 
Αναπλ. Γραμ.: Μαλαλακατέ (ΔΑΚΜη)

μέλη: Μούζιος, Πλουμπίδου, Καβάλλα (Αγων. Συνεργασία),
Πετρόπουλος (συσπείρωση),
Αθανασιάδου (Δημ/κη Ενότητα),
Τριανταφυλλοπούλου (ΕΔΑΚ)

Για πρώτη φορά στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής συγκροτείται προεδρείο όπου συμμετέχουν και οι 3 παρατάξεις του χώρου της αριστεράς, γεγονός που μας χαροποιεί και ελπίζουμε να αποτελεί ένα πρώτο δείγμα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα.
Η δουλειά που χρειάζεται για να σταθεί ξανά στα πόδια του το σωματείο, μέσα σε μια εποχή γενικευμένης βαρβαρότητας είναι πραγματικά τεράστια, όπως και οι αγώνες που οφείλουμε να δώσουμε από κοινού για την ανατροπή της.
Εκεί θα κριθούμε όλοι και κυρίως οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα και στην αριστερά.
Πρώτος σταθμός η απεργία της 27/11 όπου όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να δώσουν παρόν.

2 σχόλια: