Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα δικαστική παρέμβαση για την αξιολόγηση κατά της ΑΔΕΔΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλει την Κυβέρνηση που για μία ακόμη φορά, στο δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, στέλνει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και του επανελέγχου με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου σε αορίστου χρόνου χιλιάδων εργαζομένων, που οι ίδιοι είχαν επικυρώσει πριν αρκετά χρόνια.
Η Κυβέρνηση -δολιχοδρομώντας και αρνούμενη να αποδεχθεί, τις μέχρι σήμερα αρνητικές για την ίδια, δικαστικές αποφάσεις- επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εντάξει τη Δικαιοσύνη στους σχεδιασμούς της για τη χειραγώγηση και αντιδραστική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, τη συρρίκνωση των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και την εκχώρηση κοινωνικών αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, Κυβέρνηση και Τρόικα προωθούν σχέδιο για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου να δώσουν δυναμικό παρόν τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευέλπιδων (Κτήριο 5, αίθουσα 2), όπου και εκδικάζεται η νέα αγωγή του Δημοσίου κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 
Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 26-8-2014
Αρ. Πρωτ. : 6748
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε την συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την " αξιολόγηση " στο Δημόσιο, που αποφάσισε για το επόμενο δίμηνο (Σεπτέμβρης-Οκτώβρης) το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια και της εφετειακής απόφασης.
Καλούμε όλους τους Διπλ. Μηχανικούς να συμμετάσχουν στην απεργία – αποχή, για να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος που με την ψευδεπίγραφη διαδικασία της " αξιολόγησης ", θα επιβάλλει ένα απίστευτο κανιβαλισμό στο Δημόσιο, θα οδηγήσει στην πλήρη αποσύνθεσή του και θα φέρει νέες απολύσεις παρά τις τελευταίες επικοινωνιακές προσπάθειες της Κυβέρνησης να " χρυσώσει το χάπι ", αφού για πρώτη φορά στα τέσσερα (4) χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας αντιμετωπίζουν την ισχυρή αντίσταση ενός μαζικού Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Συνημμένο :
Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου
της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 21.08.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου