Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Φακέλωμα» μηχανικών

«Φακέλωμα» των μηχανικών της Μαγνησίας, φέρεται να επιχειρεί η Εθνική Τράπεζα, πριν εκδώσει για λογαριασμό τους μπλοκ επιταγών για τη διαχείριση των δικών τους χρημάτων.
Οι όροι που βάζει η Τράπεζα για την εξυπηρέτηση των μηχανικών, έχουν προκαλέσει την αντίδραση του TEE Μαγνησίας, που ζητά την παρέμβαση του κεντρικού TEE προς την κεντρική διοίκηση της Τράπεζας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του TEE Μαγνησίας, οι αμοιβές των μηχανικών για τις μελέτες που εκπονούν, κατατίθενται υποχρεωτικά και κατ' αποκλειστικότητα στην Εθνική Τράπεζα.
Ο λογαριασμός εξυπηρέτησης στον οποίο κατατίθενται οι αμοιβές, είναι λογαριασμός όψεως, ο οποίος δεν εξυπηρετείται μόνο με βιβλιάριο καταθέσεων αλλά και με μπλοκ επιταγών και cashcard.
Τις προηγούμενες ημέρες, μηχανικοί της Μαγνησίας, που απευθύνθηκαν στην Εθνική για να ανανεώσουν το μπλοκ επιταγών τους, κλήθηκαν να υπογράψουν εξουσιοδότηση προς την Τράπεζα, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και για το σύστημα «Τειρεσίας».
Η αντίδραση των μηχανικών ήταν άμεση, διευκρινίζοντας προς την Τράπεζα ότι δεν ζητούν δάνειο αλλά τη δυνατότητα διαχείρισης των δικών τους χρημάτων, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που έχει συναφθεί μετά TEE και Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του τραπεζικού υποκαταστήματος, διεμήνυσαν ότι αν δεν υπογράψουν την εξουσιοδότηση, δεν θα μπορέσουν να λάβουν μπλοκ επιταγών.
«Οι όροι που θέτει η Εθνική καταστρατηγούν τις συμβάσεις που έχουν υπογραφτεί μεταξύ της Τράπεζας και του TEE. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά σε χιλιάδες μηχανικούς της χώρας», επισημαίνει το TEE Μαγνησίας προς τα κεντρικά όργανα, ζητώντας άμεση παρέμβαση προς την κεντρική διοίκηση της Τράπεζας για να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου