Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

'Οποτε και όπου ο κ. Σελλιανάκης συγκαλέσει συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, νόμιμα ή παράνομα, θα είμαστε εκεί.

Επείγουσα ειδοποίηση- Έκτακτη κινητοποίηση
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014,  ΣΤΙΣ 13.30 ΜΜ
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 27 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ/Τομέας Υγειονομικών)

Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια απέναντι στους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ προχώρησε ο κ. Σελλιανάκης, προσπαθώντας να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις του ΤΕΕ, των Φορέων και των συλλογικοτήτων των μηχανικών, συγκαλώντας έκτακτο ΔΣ του ΕΤΑΑ στα γραφεία του Πρώην ΤΣΑΥ (Αχαρνών 27) στις 13:30.
Μια ακόμη μεθόδευση που δείχνει τη λειτουργία του κ. Σελλιανάκη απέναντι στους Φορείς και τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ.
Δηλώνουμε ότι όποτε και όπου ο κ. Σελλιανάκης συγκαλέσει συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, νόμιμα ή παράνομα, θα είμαστε εκεί.
Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων  εις βάρος 50.000 μηχανικών δεν θα περάσουν!
Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς, να αντιδράσουν άμεσα και αποτελεσματικά απέναντι στη νέα προκλητική και πραξικοπηματική απόπειρα  του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ, ο οποίος επιμένει να  κινήσει τη διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Η απειλή των κατασχέσεων ενεργοποιείται   εις βάρος δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων, ιδιαίτερα εις βάρος περί των 50.000 διπλωματούχων Μηχανικών, λόγω ασφαλιστικών οφειλών, ενώ  ολόκληρος ο επιστημονικός κόσμος, που μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την κρίση, αντικειμενικά και εύλογα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις οφειλές του, λόγω της οικονομικής ύφεση και της εκρηκτικής ανεργίας.
Σε σταθερή συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, παραμένοντας άκαμπτος και αμετανόητος, ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ Α. Σελλιανάκης, ο οποίος με απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ έχει  κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» για το ΤΕΕ και τους διπλωματούχους Μηχανικούς κάνει άλλη μία απέλπιδα προσπάθεια, παραβιάζοντας τους κανόνες νομιμότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ ΕΤΑΑ, να  κινήσει αυτός μόνος του, τις διαδικασίες κατασχέσεων εις βάρος των ασφαλισμένων μελών του ΕΤΑΑ για ασφαλιστικές οφειλές. Επιδιώκοντας να παρακάμψει την σταθερή αγωνιστική παρουσία και αντίδραση των διπλωματούχων Μηχανικών και άλλων επιστημόνων, που με τις κινητοποιήσεις τους στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ στην οδό Μάρνη 22 επί σειρά μηνών λειτουργούν ως  ανάχωμα στις παράνομες και μονομερείς μεθοδεύσεις του, ο κ Σελλιανάκης αλλάζει τόπο, ημέρα και ώρα, συγκαλώντας εκτάκτως το ΔΣ ΕΤΑΑ την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 στα γραφεία του Πρώην ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ/ Τμήμα Υγειονομικών). Επιδιώκει  κάλυψη των ενεργειών του και να δρομολογηθούν οι ισοπεδωτικές και επαίσχυντες αποφάσεις του. Θα μας βρει για άλλη μια φορά μπροστά του και οι μεθοδεύσεις των κατασχέσεων δεν θα περάσουν!
Η κυβέρνηση και ο διορισμένος από αυτήν πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ, κατ΄ εντολή της «τρόικας των δανειστών», μαζί με τα «κοράκια της αγοράς», που διψούν για κατασχέσεις των όποιων περιουσιακών στοιχείων δημιουργήθηκαν  από τον ιδρώτα και το αίμα των ελλήνων πολιτών και των οικογενειών τους σκληραίνουν τη στάση τους. Οι νέες μεθοδεύσεις του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ εκδηλώνονται  την ίδια ώρα, που οι αγώνες των Μηχανικών και των άλλων επιστημονικών κλάδων εξουδετερώνουν τα σχέδια των μαζικών κατασχέσεων, ενώ πόρισμα-καταπέλτης του «Συνηγόρου του Πολίτη», που εκδόθηκε μετά από μαζικές προσφυγές ενδιαφερομένων απενεργοποιεί το ΚΕΑΟ, ακυρώνει τις κατασχέσεις και ζητά τόσο για τις ασφαλιστικές οφειλές να ισχύσουν «ρεαλιστικές και εξυπηρετήσιμες ρυθμίσεις».
Στο πλαίσιο των σταθερών αποφάσεων, που με εισηγήσεις του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή, το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης και του διεκδικητικού αγώνα για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό των μηχανικών. Οι αγώνες του ΤΕΕ σε κοινό μέτωπο με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες των μηχανικών αλλά και το σύνολο των επιστημονικών φορέων έχουν φέρει καρπούς και συνεχίζονται  μέχρι την τελική δικαίωση.
Από το ΤΕΕ
http://web.tee.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου