Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Έκτακτη ειδοποίηση για άμεση κινητοποίηση

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014,  ΣΤΙΣ 12 ΜΜ
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 27 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ/Τομέας Υγειονομικών)

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο  όριο, ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑΑ. Σελλιανάκης κλιμακώνει  την προκλητική και πραξικοπηματική συμπεριφορά του, συγκαλώντας δύο φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα, πάλι εκτάκτως, ΔΣ του ΕΤΑΑ, την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014  στις 12 μμ, στα γραφεία του πρώην ΤΣΑΥ (Αχαρνών 27). Με παραπλανητικό τρόπο θέτει ξανά το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ ΕΤΑΑ, επιχειρώντας για άλλη μία φορά να κινήσει μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), την διαδικασία κατασχέσεων εις βάρος 50. 000 διπλωματούχων μηχανικών για ασφαλιστικές οφειλές. Σε ρόλο διατεταγμένου εξολοθρευτή των διπλωματούχων μηχανικών, ο Α. Σελλιανάκης,  ο οποίος με απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ έχει  κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» για το ΤΕΕ και τους διπλωματούχους μηχανικούς, αποδεικνύει τώρα ότι είναι πρόσωπο μηδενικής αξιοπιστίας.
Πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να παρακάμψει και να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις διεκδίκησης και διαμαρτυρίας του ΤΕΕ, των φορέων και συλλογικοτήτων μηχανικών, ενώ είχε ανακοινώσει στη διάρκεια συνάντησης παρέμβασης και διαλόγου, ενώπιον μεγάλου πλήθους επιστημόνων, στη διάρκεια της κινητοποίησης της περασμένης Τρίτης, ότι το ΔΣ ΕΤΑΑ θα έχει νέα συνεδρίαση την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, προχωράει σε κινήσεις αιφνιδιασμού και πανικού για να δημιουργήσει τετελεσμένα.  Μεθοδεύει ο κ. Σελλιανάκης τις αντιδεοντολογικές πρακτικές του, στοχεύοντας στη μη κινητοποίησή μας, λόγω της πρώτης συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για την εκλογή των νέων Οργάνων του ΤΕΕ σε δύο (2) ημέρες.

-Δηλώνουμε ότι όποτε και όπου ο κ. Σελλιανάκης συγκαλέσει νόμιμα ή παράνομα συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, θα είμαστε εκεί 
-Καλούμε τους εκπροσώπους των  Φορέων να μην νομιμοποιήσουν, με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, τις μεθοδεύσεις του κ. Σελλιανάκη και του Υπουργείου Εργασίας
-Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων  εις βάρος 50.000 μηχανικών δεν θα περάσουν!
-Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς, να αντιδράσουν άμεσα και αποτελεσματικά απέναντι στη νέα προκλητική και πραξικοπηματική απόπειρα  του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ.

Παρεμβαίνουμε και αποτρέπουμε για άλλη μια φορά τις μεθοδεύσεις  των  κατασχέσεων εις βάρος δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων, εις βάρος περί των 50.000 διπλωματούχων Μηχανικών, λόγω ασφαλιστικών οφειλών, ενώ ολόκληρος ο επιστημονικός κόσμος, που μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την κρίση, αντικειμενικά και εύλογα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις οφειλές του, λόγω της οικονομικής ύφεση και της εκρηκτικής ανεργίας.

Η κυβέρνηση και ο διορισμένος από αυτήν πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ, κατ΄ εντολή της «τρόικας των δανειστών», μαζί με τα «κοράκια της αγοράς», που διψούν για κατασχέσεις των όποιων περιουσιακών στοιχείων δημιουργήθηκαν  από τον ιδρώτα και το αίμα των ελλήνων πολιτών και των οικογενειών τους θα πάρουν το μήνυμα που τους αξίζει. Κυβέρνηση, πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ και οι εντολείς τους καλούνται εδώ και τώρα να ευθυγραμμιστούν με τη νομιμότητα και τις συνταγματικές επιταγές. Να εγκαταλείψουν τις μονομερείς, παράνομες, καταχρηστικές και πραξικοπηματικές λογικές. Να σταματήσουν να  παραβιάζουν τους κανόνες νομιμότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ ΕΤΑΑ. Επίσης να ευθυγραμμιστούν πλήρως με  πόρισμα-καταπέλτης του «Συνηγόρου του Πολίτη», που εκδόθηκε μετά από μαζικές προσφυγές ενδιαφερομένων, το οποίο  απενεργοποιεί το  ΚΕΑΟ, ακυρώνει τις κατασχέσεις και ζητά τόσο για τις ασφαλιστικές οφειλές να ισχύσουν «ρεαλιστικές και εξυπηρετήσιμες ρυθμίσεις».
Στο πλαίσιο των σταθερών αποφάσεων, που με εισηγήσεις του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή, το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης και του διεκδικητικού αγώνα για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό των μηχανικών. Οι αγώνες του ΤΕΕ σε κοινό μέτωπο με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες των μηχανικών αλλά και το σύνολο των επιστημονικών φορέων έχουν φέρει καρπούς και συνεχίζονται  μέχρι την τελική δικαίωση.

Από το ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου