Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Κοινό δελτίο τύπου με τους εργαζόμενους του ΕΤΑΑ - Συγκέντρωση στις 9:30πμ στο ΚΕΑΟ, Πειραιώς 28

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Τ.Α.Α
Τηλ: 2105217301- 2103740409  FAX:2105217315 -2103740139
                                                     http://www.tnomik.gr/sye/index.html                  
   ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Αθήνα, 10-3-2014                                             
Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 5/3/2014 στο χώρο του ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών με μέλη της Διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΑΑ. Η συνάντηση μας αυτή έγινε σε συνέχεια των ανακοινώσεων της  Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών προς τους εργαζόμενους του Τομέα Μηχανικών του ΕΤΑΑ στις 24/2/2014 και της Ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΑΑ στις 27/2/2014 και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και συναδελφικό κλίμα.
Διαπιστώθηκε από κοινού ότι οι μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στρέφονται ευθέως ενάντια στο ασφαλιστικό σύστημα, στους ασφαλισμένους, στα ταμεία,  αλλά και στους εργαζόμενους σε αυτά, με δραματικές επιπτώσεις για όλους. Με την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων μέσω του PSI, τη μη καταβολή των οφειλών του κράτους σε αυτά, την προκλητική εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας (στην οποία μάλιστα ετοιμάζονται να προσφέρουν και μειώσεις εισφορών). Με τις ήδη υπέρογκες εισφορές και την ενεργή απειλή αυξήσεων τους, την πλήρη απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για χιλιάδες ασφαλισμένους και την υποβάθμιση της για όλους, τους άθλιους όρους διακανονισμών, τις μειώσεις συντάξεων αλλά και την απειλή κατασχέσεων μέσω ΚΕΑΟ για τους ασφαλισμένους. Αλλά και με τις μειώσεις μισθών, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, την απειλή της αργίας, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών και τη συνεχή πίεση στους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση επιλέγει να κλιμακώσει την επίθεση αυτή με την απειλή ληστρικών αυξήσεων αλλά και με την απειλή άμεσης εφαρμογής του ΚΕΑΟ, που θα οδηγήσουν χιλιάδες ασφαλισμένων επιστημόνων στην έξοδο από το επάγγελμα και το ταμείο στην κατάρρευση.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την καταστροφή αυτή. Κόντρα στις “σειρήνες” του κοινωνικού αυτοματισμού, καλούμε σε κοινό μέτωπο για να μην περάσουν οι καταστροφικές αυτές πολιτικές. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την κοινωνίας παλεύουμε για ανατροπή αυτών των πολιτικών και δημόσια κοινωνική ασφάλιση, προς όφελος των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.
Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε από κοινού:
1.    Τη συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΤΑΑ στις διαδικασίες της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών, αλλά και της συνέλευσης μηχανικών σε διαδικασίες του συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΑΑ (συνελεύσεις, κινητοποιήσεις κλπ).
2.    Τη συνδιοργάνωση συγκέντρωσης διεκδίκησης σε ΚΕΑΟ, Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 9.30πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου