Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

H ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και το ΣΜΤ καλούν στην κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ αύριο 5/12

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΑΑ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 15:00 πμ
ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συνάδελφοι, Μετά από την απόπειρα να αυξηθούν οι εισφορές μας, μετά την ένταξη του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΠΥ, μετά από την καταλήστευση των αποθεματικών του ταμείου εις όφελος των τραπεζών, η διοίκηση του ΕΤΑΑ σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την τρόικα δρομολογούν από την νέα χρονιά πλειστηριασμούς για τα περιουσιακά στοιχεία των ανέργων και υποαπασχολούμενων που χρωστούν στο ταμείο. Όλα αυτά την ίδια ώρα που η κοινωνική ασφάλιση κατεδαφίζεται, την ίδια ώρα που πολλοί συνάδελφοί μας δεν έχουν υγειονομική κάλυψη λόγω οφειλών στο ταμείο. Η πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Σήμερα είναι η ώρα να αντιτάξουμε την συλλογικότητα και τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες που θα ανατρέψουν τα σχέδιά τους.
Να μην αποδεχθούμε το νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν. Ούτε βήμα πίσω! Κανένας συνάδελφος χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη κανένας συνάδελφος μόνος του απέναντι στις κατασχέσεις. Να παλέψουμε για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη που δεν θα βασίζεται στην λογική της ανταποδοτικότητας, αλλά στις ανάγκες μας. Για ένα ταμείο δημόσιο το οποίο δεν θα αποτελεί ένα ακόμα δυσβάσταχτο χαράτσι, αλλά πραγματικό στήριγμα στην περίθαλψη και την σύνταξη, που θα εγγυάται όρους διαβίωσης και αξιοπρέπειας. 
Διεκδικούμε:
•            Μόνιμη ακύρωση των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών. Εδώ και τώρα δραστική μείωση τους. Ανάκληση των αυξημένων εισφορών και για τους τυπικά μισθωτούς συναδέλφους.
•             Άμεση αναγνώριση από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΔ των άνεργων μηχανικών. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (πχ δελτίο). Κατάργηση των εισφορών τους για το διάστημα της ανεργίας.
•             Απόσυρση των διακανονισμών-θηλιά. Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Διαγραφή των χρεών προς το ταμείο για ανέργους και υποαπασχολούμενους.
•             Άμεση ακύρωση των διαδικασιών «αναγκαστικής είσπραξης» και των δυσβάσταχτων διακανονισμών. Κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Καμία πράξη του ενάντια στους συναδέλφους δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ από την διοίκηση ΕΤΑΑ για αποστολή στοιχείων στο ΚΕΑΟ
•       Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Άμεσα να αναλάβει η διοίκηση του ταμείου την ευθύνη για το σφράγισμα των βιβλιαρίων.
•             Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ως μέσο βελτίωσης των όρων εργασίας, αλλά και πάταξης της διαφυγής πόρων προς τα ταμεία από τους εργοδότες.
•             Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Τα αποθεματικά είναι των ασφαλισμένων. Έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής, όχι στο τζογάρισμα σε χρηματιστήριο και ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος όλων των απωλειών του αποθεματικού. Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας.
•           Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση. Άμεση μείωση των χρόνων για συνταξιοδότηση, αύξηση των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου