Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Όργιο καταστολής στη χθεσινή αντιφασιστική πορεία αλλά και συνεργασία ΜΑΤ - φασιστοειδών

tvxs.gr/node/138817. Ο γράφων δέχθηκε επίθεση από ΔΙΑΣ σε παροξυσμό (προφανώς ζορίστηκαν πολύ μια και ο πολιτικός τους χώρος στριμώχνεται) όταν επιχείρησε να φωτογραφήσει κάποιους από τους τραμπουκισμούς τους στην οδο Σαλαμίνος. Καταστολή, τραυματίες & «αυτόκλητες ομάδες» δίπλα στην ΕΛΑΣ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις ως απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα. Επεισόδια, εκτεταμένη χρήση χημικών και βίαιη καταστολή, μαζικές προσαγωγές και πολλοί τραυματίες, μεταξύ αυτών κάποιοι σοβαρά. Διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι (άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη το έχασε).
Οι τραυματίες ήταν πάρα πολλοί και οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο με χτυπήματα στο κεφάλι. Ένας από τους διαδηλωτές έχει χτυπηθεί άσχημα στο μάτι από ευθεία βολή, κατά πάσα πιθανότητα από κρότου λάμψης, και κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.

Στο Κερατσίνι τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα με πετροπόλεμο και εκτεταμένη χρήση χημικών ανάμεσα σε ομάδες νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο σύντομα οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου, από την Γρ. Λαμπράκη μέχρι τα Ταμπούρια. Διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε πολυκατοικίες και καφετέριες και ορισμένοι στη συνέχεια προσήχθησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «όργιο καταστολής», με τις αστυνομικές δυνάμεις να «βαράνε στο ψαχνό» ενώ αναφέρθηκαν και σε αυτόκλητες ομάδες που προσεγγίσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα ομάδα «κατοίκων» βρέθηκαν στο πλευρό των αστυνομικών δυνάμεων στο Κερατσίνι και όπως φαίνεται στο βίντεο από το infowar «κάτοικοι» πετάνε πέτρες.
Συνολικά 130 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων μόνο σε Κερατσίνι και Νίκαια. Εξ’ αυτών συνελήφθησαν 34 άτομα.
19/09/13 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΠ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα ΤΕΠ του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι. Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ Γ.Ν. Τζανείου
Διμοιρίες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν τη δράση ομάδας αγνώστων εναντίον αντιφασιστών.
Με την κάλυψη της αστυνομίας ομάδες ατόμων με πολιτικά πραγματοποιούσαν επιθέσεις με πέτρες εναντίον αντιφασιστών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν φάνηκε να ενοχλούνται από τις οργανωμένες ομάδες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις βρήκαν καταφύγιο πίσω από τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Αμέσως μετά άνδρες των ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον των διαδηλωτών με εκτεταμένη χρήση χημικών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Επικεφαλής διμοιρίας ακούστηκε να φωνάζει «πιάστε κόσμο» ενώ μέλη των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν ανεξέλεγκτα ακόμη και περαστικούς και τμήματα της πορείας που προσπαθούσαν να ανασυγκροτηθούν σε γύρω στενά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου