Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στη Νίκαια

Πραγματικά δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κανένας πολιτικός χώρος δεν παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει μια κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα για να αναδείξει τη φασιστική δολοφονία και τις πολιτικές ευθύνες όσων εξέθρεψαν το φίδι της ΧΑ. Αναρτούμε σε κάθε περίπτωση τα καλέσματα που βρήκαμε για τη σημερινή διαδήλωση και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων από τις χθεσινές διαδηλώσεις.

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 19/9, στις 6.30μμ, στο περιβολάκι (Πλ. Δαβάκη) στη Νίκαια
Σήμερα Πέμπτη 19/9, στις 7.00μμ, ήταν προγραμματισμένη ομιλία του Μιχαλολιάκου και του Λαγού στα «γραφεία» της φασιστοσυμμορίας στη Νίκαια. Το θέμα ήταν «το αριστερό παρακράτος» και ερχόταν σε συνέχεια των φασιστικών πρόκλησεων μετά την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησαν στο Πέραμα. Δεδομένης, όμως, της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από Νικαιώτη Χρυσαυγίτη και την ογκώδη πορεία οργής που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18/9 στο Κερατσίνι, το κάλεσμα για την ομιλία κατέβηκε αρχικά από το κεντρικό site της Χρυσής Αυγής και κατόπιν και από το blog του τοπικού τους πυρήνα στη Νίκαια.
Αντιφασίστες/στριες από τις περιοχές του Πειραιά είχαμε ήδη προσανατολιστεί να υπάρξει κάλεσμα για συγκέντρωση στο περιβολάκι (πλ. Δαβάκη) στη Νίκαια. Και παρά την υποστολή του φασιστικού καλέσματος κρίνουμε απαραίτητη και σημαντική την πραγματοποίηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Για να μην αφήσουμε το περιθώριο στους φασίστες να την ανακοινώσουν και να την πραγματοποιήσουν τελευταία στιγμή, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει δυναμική αντιδράσεων. Για να συνεχίσουμε την αποστολή του μηνύματος στους τραμπούκους και δολοφόνους ότι θα τους γυρίσουμε πίσω στις τρύπες τους. Εξάλλου, τα γραφεία τους είναι έτσι κι αλλιώς ανοιχτά κάθε Πέμπτη απόγευμα.
Ακόμα περισσότερο μετά το όργιο καταστολής που ακολούθησε την ολοκλήρωση της χθεσινής πορείας στο Κερατσίνι, με δεκάδες συλληφθέντες που τους αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος παρότι προσήχθησαν από καφετέριες, πολυκατοικίες ή απομακρυσμένα στενά, με έναν διαδηλωτή να έχει χάσει το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνων, με βίντεο που δείχνουν για άλλη μια φορά την αγαστή συνεργασία αστυνομίας-φασιστών («αγανακτισμένων πολιτών»). Ενάντια στις παρακρατικές συμμορίες και την κρατική καταστολή, ούτε σπιθαμή στους τραμπούκους και δολοφόνους.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19/9, 6.30μμ, ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ (ΠΛ. ΔΑΒΑΚΗ)-ΝΙΚΑΙΑ
Αντιφασίστες/στριες από τις περιοχές του Πειραιά


Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που κατέδιδαν τους αγωνιστές της Κοκκινιάς, τα ανδρείκελα που χτύπησαν τους κομμουνιστές εργάτες στελέχη των ταξικών Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι δολοφόνοι που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο νέο στο Κερατσίνι, τώρα έχουν το θράσος να διοργανώνουν συγκέντρωση στη Νίκαια. Να τολμούν να μολύνουν με την παρουσία τους τα ηρωικά αιματοβαμμένα από τον ναζισμό, χώματα της Κοκκινιάς.
Να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους!
Να τους απομονώσουμε από κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά
Να αποκαλύπτουμε τον βρώμικο ρόλο τους που τους έχει ανατεθεί από τα αφεντικά τους ως σύγχρονα τάγματα εφόδου, για να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου.
Το εργατικό κίνημα, ο λαός έχει τη δύναμη να τους κόψει τα πόδια, να τους τσακίσει. Μαζική, λαϊκή κινητοποίηση και δράση τώρα.
Έξω οι φασίστες από τη Νίκαια.
Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά.
Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς».
Τα σωματεία που διοργανώνουν τη συγκέντρωση είναι τα εξής: 
Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.
 
Λεοφωρεία
ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΕΡΑΜΑ (Μέσω Π. ΡΑΛΛΗ) Β18 Στάση Περιβολάκι
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 830 Στάση Πέτρου Ράλλη


Συμμετέχουμε στην αποψινή συγκέντρωση στη Νίκαια με τα εργατικά σωματεία 
Μετά τη μεγαλειώδη χτεσινή διαδήλωση στο Κερατσίνι, με την οποία ο λαός και η νεολαία έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως δεν θα ανεχτούν άλλο τη δράση των φασιστοειδών, απόψε στη Νίκαια τον πρώτο λόγο έχουν τα εργατικά σωματεία. Μαζί τους πρέπει να διαδηλώσουν οι πάντες.
Ενάντια στην κυβέρνηση, την αστυνομία, τη δικαστική εξουσία που για χρόνια ανέχτηκαν, προστάτεψαν και άφησαν ατιμώρητους τους εγκληματίες νεοναζί.
Ενάντια στα ΜΜΕ και στους συστημικούς δημοσιογράφους που παρουσίαζαν και παρουσιάζουν και σήμερα τη Χρυσή Αυγή σαν αντιμνημονιακή λαϊκή δύναμη ενώ είναι το δολοφονικό χέρι του μνημονιακού εργοδοτικού στρατοπέδου.
Ενάντια στους πάτρονες και χρηματοδότες των φονιάδων του ναζιστικού κόμματος, στις τράπεζες και στον εφοπλιστικό κόσμο, που συνομιλούν επίσημα με την κυβέρνηση και κερδίζουν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους μισθούς πείνας που επιβάλλουν στο λαό.
Αυτοί χτύπησαν τους αγωνιστές του ΚΚΕ, στελέχη των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αυτοί σκότωσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο μουσικό στο Κερατσίνι, αυτοί ήθελαν και θέλουν να στρέψουν τον Έλληνα φτωχό ενάντια στο μετανάστη, ουσιαστικά τον έναν ενάντια στον άλλο.
Με μαζικές διαδηλώσεις στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα εντείνουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό, αποκρούουμε την τρομοκρατία κυβέρνησης-αστυνομίας-παρακράτους.
Απαιτούμε τη σύλληψη και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την επίθεση ενάντια σε αγωνιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Απομόνωση – καταδίκη – τέλος στην ασυλία της Χρυσής Αυγής.
Τη διάλυση της φασιστικής συμμορίας θα υπογράψει το λαϊκό-εργατικό κίνημα.
Απόψε στη Νίκαια στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου