Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ

Αθήνα, 11-7-2013
Αρ. Πρωτ.: 6600

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο – φονιά που κατέθεσε προχθές στη βουλή καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες υπαλλήλων (καθηγητές 52 ειδικοτήτων, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι και χιλιάδες υπάλληλοι υπουργείων και δήμων) στέλνοντάς τους στην ανεργία, καταργώντας το Σύνταγμα και δικαιώματα κερδισμένα με αγώνες. Προετοιμάζει με μια απλή υπουργική απόφαση να απολύσει σύντομα συνολικά 25.000 εργαζόμενους. Παραχωρούν ταυτόχρονα κρίσιμες δημόσιες λειτουργίες βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

· Καλούμε τους Μηχανικούς της Αττικής να συμμετέχουν τη Πέμπτη 11/7/13 στις 12.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος (στην Αθήνα) στο συλλαλητήριο που οργανώνεται με συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ και στη στάση εργασίας από τις 12μμ και μετά.

· Καλούμε τους Μηχανικούς να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Γενική Απεργία την Τρίτη 16/7 (ημέρα που θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων).

· Επιδιώκουμε και συμμετέχουμε ενεργά στη δημιουργία Κοινού αγωνιστικού μετώπου με όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει και να εξαθλιώνει τους εργαζόμενους προς όφελος των κερδοσκόπων. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση μηχανικού και κανενός άλλου εργαζόμενου δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ

ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου