Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: «Φτηνή τηλεπειρατεία» η εμφάνιση του σήματος της ΕΔΤ

BO0zpKrCMAAq7N6.jpg_large

Απίστευτη ανακάλυψη έκαναν χρήστες του διαδικτύου. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία το logo της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης είναι πανομοιότυπο με αυτό της σοβιετικής τηλεόρασης επί Γκορπατσόφ! 

Για φτηνή τηλεπειρατεία έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφερόμενοι στην εμφάνιση του σήματος της ΕΔΤ μέσα από τις συχνότητες της παλαιού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκπέμπει η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» εξέφρασε ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «και η τελευταία «μάσκα» έπεσε από το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος της παρανομίας. Αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ, από σήμερα έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές, εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ.
Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι ανήμπορη να αντιδράσει και έσπευσαν να ευτελίσουν ιστορία και μνήμη δεκαετιών. Ονόμασαν ένα πειρατικό μόρφωμα ΕΔΤ. Κακέκτυπο το όνομα, παράνομο το μόρφωμα, σε αγαστή συνεργασία με την Digea.
Εθισμένοι στα λάθη αυταρχικής λογικής συνεχίζουν να διαπράττουν το ένα πίσω απ' το άλλο.
Η ΕΡΤ είναι ΕΔΩ (και όχι η ΕΔΤ). Οι τηλεθεατές και οι ακροατές της, η ελληνική κοινωνία που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα είναι ΕΔΩ.
Ενωμένοι, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ΕΡΤ των εργαζομένων και του ελληνικού Λαού και όχι των ιδιωτών και των τηλεπειρατών».
Νωρίτερα, ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκπέμπει η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» εξέφρασε ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης.
Οπως είπε ο ίδιος, «η παραγωγή του σήματος γίνεται από παλαιές εγκαταστάσεις του Mega.Το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία -μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα. Από εκεί, πάνε στον ΟΤΕ, όπου αυτός στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς μας πομπούς κι εκπέμπονται στα σημεία όπου είχαμε ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Διατύπωσε δε τα εξής ερωτήματα:
Ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ;
Πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση;
Ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούς, σκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή, και με τι είδους συμβάσεις;
Για ένα βήμα παραπέρα της συνταγματικής εκτροπής που άρχισε με την κατάργηση της ΕΡΤ, μίλησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Δημοκρίτειου, Γ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην εκπομπή σήματος της ΕΔΤ. Όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν έχουμε επανάληψη των εκπομπών όπως ορίζει η απόφαση του ΣτΕ, ενώ το σήμα αυτό δεν έχει καμία νομική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου