Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μονόδρομος η ανατροπή τους, μονόδρομος ο αγώνας μέχρι τέλους

Η βαρβαρότητα των απολύσεων είναι ήδη εδώ για χιλιάδες εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση, το πολυνομοσχέδιο είναι ήδη στη βουλή, ως προαπαιτούμενο για μία ακόμη δόση. Τώρα είναι η σειρά του κινήματος των εργαζομένων και της αριστεράς, να απαντήσουν μαχητικά, ανυποχώρητα, πολιτικά με τρόπο που αρμόζει στο μέγεθος της επίθεσης. Με πολιτική απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα νεκρώσει όλη τη χώρα και θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν. Δεν είμαστε αισιόδοξοι για το τι θα γίνει στο τέλος, αλλά οφείλουμε να το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Καταλήψεις δημαρχείων - Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προσανατολίζεται σε κλιμάκωση απεργιακών κινητοποιήσεων σε συνέλευση την Τετάρτη. Υπάρχουν προτάσεις για απεργία διαρκείας σε όλους τους τομείς των Δήμων και στην αποκομιδή των σκουπιδιών, Πέμπτη και Παρασκευή στάσεις εργασίας, Σάββατο και Κυριακή αποχή και τη Δευτέρα πανελλαδικό συλλαλητήριο και συναυλία στο Σύνταγμα το βράδυ. Συγκέντρωση εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ στο υπ. Παιδείας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη και σε άλλους δήμους της Αττικής (Νίκαια, Άγιος Δημήτριος κ.ά.), όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κινητικότητα του προσωπικού στον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο. Το ίδιο καλεί να κάνει η ΚΕΔΕ, αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.
Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ), καθώς και σε νέα Γενική Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση, με τη ΓΣΕΕ, την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Πανελλαδική Πανεργατική 24ωρη Γενική Απεργία στις Τρίτη 16 Ιουλίου προχώρησε η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σε δήμους, σχολεία, νοσοκομεία. Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και σταση εργασίας ΑΔΕΔΥ μετά τις 12 μμ

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, "η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους υπουργούς".
Η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη επίσης καλεί σε Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ
Όλη η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
"Η Κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.
Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
(φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση ΠΟΕ-ΟΤΑ (φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση ΠΟΕ-ΟΤΑ Αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους Υπουργούς.
Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι εργαζόμενοι:
«Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί».
Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής, έχουν όμως και θα το αποδείξουν, τη δύναμη να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο εκείνοι που αποφασίζουν, επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Το τώρα δεν μετριέται, μόνο βιώνεται, κύριοι της Κυβέρνησης και της Τρόικα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου