Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και όσων τη στηρίζουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ
Απάντηση στη στάση της Κυβέρνησης και της αμφισβητούμενης νομιμότητας, αποφάσεις και πράξεις της διοίκησης του ΕΤΑΑ δίνει η ΔΕ του ΤΕΕ και σύσσωμοι οι φορείς των Διπλ. Μηχανικών. Αναλυτικά, από το ΤΕΕ αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τη στάση του προέδρου του ΔΣ του ΕΤΑΑ, κ. Σελλιανάκη, και του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ –σε ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε– μετά από εισήγηση του προέδρου της Χρήστου Σπίρτζη, αποφάσισε:
Το ΤΕΕ, Επαγγελματικοί και Συνδικαλιστικοί Φορείς των Διπλωματούχων Μηχανικών επιβεβαιώνουν το πλαίσιο και τα αιτήματα των αποφάσεων της ΔΕ και συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και όσων τη στηρίζουν, που υλοποιούν την παραγωγική και κοινωνική καταστροφή, σε τρεις κατευθύνσεις:
1. Κινηματική, επιχειρώντας την αφύπνιση και τη μαζική συμμετοχή όχι μόνο των Μηχανικών αλλά όλων των Επιστημόνων και των Κλάδων του τεχνικού κόσμου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται:
• Συγκέντρωση κάθε Πέμπτη στα γραφεία του ΕΤΑΑ για ανατροπή των αποφάσεών του ΔΣ, υπολογισμό των εισφορών μας και των διακανονισμών και κατάκτηση της αυτοδιαχείρισής του,
• Συγκέντρωση με όλους τους Φορείς και σωματεία του τεχνικού κόσμου,
• Διαμαρτυρία για τη στάση των εκπροσώπων των υπόλοιπων Φορέων του ΕΤΑΑ (ΠΙΣ, Δικηγορικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος κλπ).
2. Νομικών Πρωτοβουλιών που θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και θα απευθύνονται σε όλους τους μηχανικούς.
3. Αποφάσεων και πρωτοβουλιών του ΤΕΕ και ειδικότερα:
α. την ενεργοποίηση της προσωρινής αναστολής της ιδιότητας Μέλους του ΤΕΕ μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, αυτόματης επανεγγραφής και πληρωμή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης)
β. Τη σύνταξη μιας συγκεκριμένης πρότασης – σχεδίου νόμου που θα αναμορφώνει τις εισφορές μας στην κατεύθυνση της μείωσης των παγίων εισφορών και της ανεύρεσης πόρων, είτε από την αύξηση των αναλογικών εισφορών, είτε από την παραγωγική (και όχι επενδυτική) αξιοποίηση των αποθεματικών του ασφαλιστικού μας Φορέα, που θα καταπολεμά τη μαύρη εργασία, θα μηδενίζει τα απαράδεκτα πανωτόκια, θα παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές, θα καλύπτει την ανεργία.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ παροτρύνει τους Διπλ. Μηχανικούς να μην πληρώσουν τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του ΤΕΕ από το ΣτΕ και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του ΤΕΕ και των συνδικαλιστικών φορέων των μηχανικών κάθε Πέμπτη έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΑ (Μάρνης 22) στις 14:00.
Όπως επισήμανε ο κ. Σπίρτζης το ΤΕΕ είναι υποχρεωμένο να υπερασπίσει την ύπαρξη των μηχανικών και των επιστημόνων ειδικά αυτή την περίοδο: «Τόσο οι προηγούμενες Κυβερνήσεις όσο και η σημερινή κωφεύει για τις διαπιστώσεις, τις συνέπειες και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και συνεχίζει κάθε φορά με δυσμενέστερες, αδιέξοδες πολιτικές για τους πολίτες και τους Μηχανικούς.
Δυστυχώς, η επιβεβαίωση των συνεπειών που προβλέπουμε κάθε φορά αντί να συνετίσει τους κυβερνώντες, ώστε να βρεθούν λύσεις και να εφαρμοστούν πολιτικές βιώσιμες, κοινωνικά δίκαιες και σε αναπτυξιακή τροχιά, οδηγεί την Κυβέρνηση σε πιο οδυνηρά και ανεφάρμοστα μέτρα, σε σκλήρυνση της στάσης της και σε αξιοποίηση κομματικών παραγόντων σε ειδική αποστολή.
Αποδεικνύεται περίτρανα πια ότι οι στόχοι αυτής της πολιτικής είναι άλλοι από όσα επικαλούνται οι Υπουργοί και οι υποστηρικτές τους.
Αποδεικνύονται καθημερινά τα επικοινωνιακά ψέματα περί μη επιβολής νέων μέτρων.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η ζωή μας, η ανεργία μας, η μη ασφαλιστική μας κάλυψη, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση, η ξενιτιά μας, δεν τους αγγίζουν ως θεματολογία.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν κυβερνούν, αλλά εκτελούν εντολές που εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα σε όλο το εύρος της οικονομικής, παραγωγικής και θεσμικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
Αποδεικνύεται ότι η πολιτική της δυστυχίας του ελληνικού λαού και οι συνεχείς δογματικές απόψεις που θεωρούν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί μέσω του αδιαφανούς και μεταπρατικού τραπεζικού συστήματος και των ιδιωτικών επενδύσεων είναι πολιτική αδιέξοδη, κοινωνικά ανάλγητη και εθνικά ενδοτική».
Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ για μια ακόμη φορά ο διορισμένος κυβερνητικός πρόεδρος, κ. Σελλιανάκης, έσπευσε να αποδείξει την πίστη του στις κοινωνικά ανάλγητες και καταστροφικές για το Ταμείο αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών με την ένταξη ανά τριετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Συγκεκριμένα το ΔΣ συνεδρίασε τρεις ώρες, για να αποφασίσει αν το θέμα που είχαν θέσει το ΤΕΕ και οι Φορείς των Μηχανικών, οι εκπρόσωποί του και συνολικά 5 Μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ ήταν θέμα της Ημερήσιας Διάταξης ή όχι, μιας και ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ δεν ήθελε να είναι θέμα, υποστηρίζοντας ότι το μόνο θέμα είναι η αποστολή των αναδρομικών εισφορών. Έθεσε εκτός συνεδρίασης το αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπο του ΤΕΕ, με τη προφορική νομική γνωμάτευση ότι, αφού έχει παραιτηθεί το τακτικό Μέλος συμπαρασύρει και το αναπληρωματικό.
Σημειώνουμε ότι σε αρκετές συνεδριάσεις το αναπληρωματικό Μέλος καλούνταν και συμμετείχε κανονικά και από τον νυν πρόεδρο του ΕΤΑΑ.
Σημειώνουμε, επίσης ότι το ΤΕΕ έχει αποστείλει νέο εκπρόσωπο που το Υπουργείο δεν έχει ορίσει στο ΔΣ του ΕΤΑΑ, μεθοδεύοντας εκπρόσωπο αρεστό στον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης και, ενώ τέθηκε επιτέλους προς συζήτηση το θέμα των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών, τέθηκε προς ψήφιση σε αντιπαράθεση η πρόταση του ΤΕΕ και η πρόταση του προέδρου του ΕΤΑΑ που διατηρούσε τις αυξημένες εισφορές μας. Οι δύο προτάσεις ισοψηφίσθηκαν και ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ, «συνάδελφος», έκανε χρήση της ψήφου του προέδρου, ώστε να παρουσιασθεί ως πλειοψηφούσα η πρότασή του.
Χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ την υποκριτική τακτική της Κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν και κυρίως του Υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, ο οποίος απέστειλε στον, σε ειδική αποστολή εξόντωσης του Ταμείου και των μηχανικών, πρόεδρο του ΕΤΑΑ, επιστολή που του επισημαίνει ότι οι αυξήσεις στους μηχανικούς έχουν καθυστερήσει σημαντικά και ότι μετά τις συζητήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει ανέρχονται σε συνολικές πρόσθετες εισφορές των 80.508.812 εκ € (24.457.138 εκ € αναδρομικά) για το 2013 και 82.798.874 εκ € (35.000.000 εκ € αναδρομικά) για το 2014. Ο κ. Βρούτσης διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον Πρωθυπουργό και τα κόματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για μη ύπαρξη νέων μέτρων και την ταχεία υλοποίησή τους.
Ο κ. Βρούτσης χθές επ’ ευκαιρία της κωμωδίας της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank δήλωσε:
«Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων. Ως Κυβέρνηση δεν θα κατευθύνουμε σε καμία περίπτωση κανένα ταμείο, να προβεί ή να μην προβεί σε καμία ενέργεια. Αυτό το οποίο λέμε ότι έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν στο πλαίσιο πάντα και των διαθεσίμων τους αλλά κυρίως του συμφέροντος του ασφαλιστικού ταμείου τους και των ασφαλισμένων τους».
Ο κ. Βρούτσης, οι εκλεκτοί του και όλα τα Μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ γνωρίζουν την αναλογιστική μελέτη του ασφαλιστικού παρατηρητηρίου του ΤΕΕ, που αποδεικνύει ότι η εφαρμογή των αντισυνταγματικών αυξήσεων διαλύει και τον ασφαλιστικό μας φορέα και τους μηχανικούς.
Τελικά τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυτονομία; Η Κυβέρνηση τα κατευθύνει ή όχι;
Ο κ. Βρούτσης δίνει τη δυνατότητα αποφάσεων στο πλαίσιο συμφέροντος του ασφαλιστικού ταμείου και των ασφαλισμένων του ή κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον των εντολέων του μας εκτελούν;
Γιατί δεν ισχύουν τα ίδια για τα κλεμμένα αποθεματικά μας και τις ανάλγητες αυξήσεις των εισφορών μας;
Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων δεν είναι μόνο πολιτικές και θα αναζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου