Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Προυποθέσεις για… λίγους

Αναδημοσίευση από ΕφΣυν. Όπως ήταν αναμενόμενο μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Κανείς μηχανικός δε θα μπορεί  να πάρει το δήθεν "ταμείο ανεργείας".

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συνθήκες εξαπάτησης των ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διαμορφώνει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Γ. Βρούτση να ετοιμάζεται να εκδώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο την υπουργική απόφαση για τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, τίθεται ως ρητός όρος για να λάβει κάποιος το επίδομα να μη χρωστά τίποτα στα ασφαλιστικά ταμεία (ούτε να έχει προβεί σε ρύθμιση).

Με αυτό τον περιορισμό αναμένεται να λάβουν το σχετικό επίδομα μόλις 4.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από τους περίπου 40.000 που το δικαιούνται. Παρ” όλο δε που ακόμη και σήμερα παρακρατείται το ποσό των 10 ευρώ μηνιαίως από περίπου 1 εκατ. ασφαλισμένους των τριών Ταμείων και ήδη έχει μαζευτεί ποσό που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να κατευθυνθούν βάσει του σχετικού νόμου στη χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης, η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει μόλις 50 εκατ. ευρώ, με τα υπόλοιπα ουδείς να γνωρίζει τι έχουν γίνει και πού έχουν ξοδευτεί!

Με βάση την απόφαση τίθενται 7 προϋποθέσεις που θα πρέπει να ισχύουν σωρευτικά και είναι:

* 3 έτη ασφάλισης με καταβολή της ειδικής εισφοράς.

* Ατομικό ετήσιο εισόδημα των δύο προηγούμενων ετών μικρότερο από 20.000 ευρώ.

* Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 1.1.2012.

* Μη υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση ή μη συνταξιοδότησή του.

* Να μην υπάρχει μεταβίβαση εταιρείας σε συγγενείς.

* Ολοσχερής εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών.

* Μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου