Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ληστεύουν τον ειδικό λογαριασμό του ΟΕΚ-ΟΕΕ

Από πού αντλεί το δικαίωμα η Διοίκηση του ΟΑΕΔ και αρπάζει τα λεφτά των δικαιούχων από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΕΚ -ΟΕΕ;
Αυτό το ερώτημα θέτει η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής σε επιστολή της, (υπογράφουν ο πρόεδρος Σ. Πελεκάνος και ο γενικός γραμματέας Δ. Κλεφτοδήμος), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον διοικητή του ΟΑΕΔ Η. Κικίλια, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:
«Δεν φτάνει το κούρεμα κατά 75% των αποθεματικών! Δεν φτάνει το γεγονός ότι εξακολουθούν και πληρώνουν οι εργαζόμενοι του πόρου υπέρ ΟΕΚ – ΟΕΕ χωρίς παροχές! Αρπάζουν 150 εκατομμύρια ευρώ με το σαθρό επιχείρημα ότι είναι δάνειο και μάλιστα έντοκο 3,9% για να πληρώσουν το επίδομα ανεργίας. Την καταλήστευση των Οργανισμών την λένε δάνειο. Με τον ίδιο τρόπο στεγάζουν άλλες υπηρεσίες στα κτίρια των Οργανισμών. Θα μας πουν ότι τάχα τα νοικιάζουν. Καταγράφουν και ξανακαταγράφουν την ακίνητη περιουσία θα μας μιλήσουν για "αξιοποίηση". Αλήθεια, αν ο ΟΑΕΔ πράγματι δεν έχει να πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας γιατί δεν κόβει από τις επιδοτήσεις των αρπακτικών των εργοδοτών που λυμαίνονται τον ΟΑΕΔ; Γιατί δεν διεκδικεί ο ΟΑΕΔ από το ΙΚΑ τα 7δις που του χρωστάει, και άλλα 4δις που χρωστάει στους Οργανισμούς; Γιατί η κυβέρνηση και το ΙΚΑ δεν χτυπάνε την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή; Ένας στους τρείς εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, 7δις είναι η εισφοροκλοπή τον χρόνο, με δικά τους στοιχεία. Η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι λένε ψέματα πως θα λειτουργήσουν ορισμένα προγράμματα του ΟΕΚ και ΟΕΕ . Τίποτα δεν λειτουργεί, κανένα πρόγραμμα δεν εκτελείται και επιπλέον έχουν σταματήσει τις εργασίες σε όλους τους παλιούς υπό κατασκευή οικισμούς. Η οικονομική αφαίμαξη των Οργανισμών, εκτός των παραπάνω, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στους εργαζόμενους του. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι εναπομείναντες υπάλληλοι του ΟΕΚ – ΟΕΕ. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι εναπομείναντες υπάλληλοι του ΟΕΚ – ΟΕΕ» 
Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής καλεί τον αρμόδιο υπουργό και την διοίκηση του ΟΑΕΔ « να πάρουν πίσω την κατάπτυστη απόφαση». Τονίζει ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται ερήμην των δικαιούχων, τα λεφτά και την περιουσία του Οργανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου