Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Χειρόγραφες οι βεβαιώσεις των μηχανικών στα συμβόλαια

Αναδημοσίευση από το Έθνος. Το ΥΠΕΚΑ ξαναχτυπάει, λόγω της απεργίας του ΤΕΕ, όπως ακριβώς έκανε και για τα ενεργειακά πιστοποιητικά, προβλέπει συμβόλαια χωρίς ηλεκτρονική βεβαίωση αμοιβής μηχανικού. Άλλη μια επιτυχία των συμβολαιογράφων -που ενώ δεν έχουν πει κουβέντα για τα μνημόνια- δυο βδομάδες τώρα τα έχουν με τους μηχανικούς, έτσι είναι μια και η συγκυβέρνηση τους έταξε και από ένα 50άρι € για κάθε θάνατο.

Χειρόγραφες οι βεβαιώσεις των μηχανικών στα συμβόλαιαΜε τη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους μηχανικούς να παρέχουν χειρόγραφες βεβαιώσεις που αφορούν τη σύναψη συμβολαιογραφικών πράξεων, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στο πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του οποίου η λειτουργία έχει ανασταλεί, λόγω των κινητοποιήσεων των μηχανικών.
Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι βεβαιώσεις, για όσο διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας του συστήματος, θα εκδίδονται και θα υπογράφονται από τον αρμόδιο μηχανικό χωρίς μοναδικό αριθμό, και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη σχετική διάταξη, και θα προσαρτώνται στα συμβόλαια.
Όπως διευκρινίζεται, στη σχετική βεβαίωση θα σημειώνεται και θα μονογράφεται η εξής επισήμανση:
«Εκδίδεται από το Μηχανικό λόγω αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Τα στοιχεία της βεβαίωσης θα καταχωρισθούν στο πληροφοριακό σύστημα, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4014/2011 και την παρ. 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011, εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έκδοση».
Για τη συγκεκριμένη επισήμανση θα γίνεται ειδική αναφορά στη συμβολαιογραφική πράξη.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς η αναστολή λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ κρίθηκε ως έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης και ότι ένεκα αυτής έπρεπε να ρυθμιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στη σύνταξη συμβολαίων, καθώς και στην είσπραξη των εκ του νόμου σημαντικών εσόδων του κράτους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΦΕΚ.

3 σχόλια:

  1. To ΥΠΕΚΑ δεν ξαναχτυπά. Ακολουθεί πιστά τις ανάλγητες πολιτικές των Μνημονίων και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.Η ηγεσία του ΤΕΕ στήριξε αν όχι όλες πολλές από τις επιλογές του ΥΠΕΚΑ. Ήταν ο επίσημος υποστηρικτής του ΥΠΕΚΑ. Αγωνίστηκε να εξασφαλίσει το 2% υπέρ ΤΕΕ επί των "νόμιμων αμοιβών" και νόμιζε ότι αυτό θα διατηρηθεί επ αόριστο. Μόνο γι αυτό αγωνίστηκε με συνέπεια. Και τώρα υποκρίνεται και δήθεν ενδιαφέρεται και κόπτεται για τα προβλήματα των Μηχανικών. Η υποκρισία έχει όρια. Ας καταλάβει η ηγεσία του ΤΕΕ ότι τους "παρακεντέδες" η εξουσία τους χρησιμοποιεί για όσο καιρό τους χρειάζεται αλλά δεν τους εκτιμά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πριν δεκα μερες ειχαμε κοινη κινητοποιηση δικηγορων συμβολαιογραφων μηχανικων γιατρων. Τωρα οι συλλογοι και το ΤΕΕ εννοειται πρεπει να καλεσουν τα μέλη τους να μη εφαρμόσου τιποτα από αυτα , έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς είναι, οι πρόθυμοι υλοποιητές των κυρίαρχων πολιτικών (και των μνημονιακών και άλλων παλαιότερα, ποιός ξαχνάει τα ολυμπιακά έργα?) παίζουν το ρόλο τους : εξυπηρετούν τις πολιτικές αυτές, αποκοιμίζουν και εξαγοράζουν συνειδήσεις και όταν φτάσει η ώρα αντικαθίστανται από άλλους "προθυμότερους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή