Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποίηση της Παντεχνικής Συνέλευσης στη Θεσαλ/κη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 24-10-2012
Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΣΜΗΒΕ και σε συνεργασία με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η 2η Παντεχνική Συνέλευση την Τετάρτη 24/10 στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Στη Συνέλευση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στα καυτά θέματα του κλάδου. Αυξήσεις εισφορών και όλα τα επικείμενα οικονομικά μέτρα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και πολύ σύντομα σε περαιτέρω απαξίωση, οικονομική και επιστημονική, του Έλληνα μηχανικού. Στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, όλοι ανεξαρτήτως, καλούνται να επιβιώσουν με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας που δεν θα αρκούν στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, για χαράτσια και νέους αβάστακτους φόρους. Δηλαδή: εξαθλίωση στην εργασία χωρίς δικαιώματα, ή μετανάστευση.
Μετά από πλήθος τοποθετήσεων αντιπροσωπευτικών από όλους τους χώρους απασχόλησης, καταλήξαμε στις παρακάτω αποφάσεις:
Καλούμε το ΤΕΕ να συνεχίσει τις κινηματικές διαδικασίες και δράσεις στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της διασφάλισης των εργασιακών, ασφαλιστικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών και να χρησιμοποιήσει προς τούτο όλα τα θεσμικά μέσα.
Ζητάμε την απόδοση ευθυνών, πειθαρχικών και ποινικών, στους εκπροσώπους μας στο ΕΤΑΑ που ψήφισαν την αύξηση των εισφορών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην Πανεργα-τική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 14-11-12 από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μαζί με τα συνδικάτα σε Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς και σε όποια άλλη προκύψει στο ενδιάμεσο διάστημα.
Καλούμε όλους στην παρέμβαση που θα γίνει την Τετάρτη 31-11-12 και ώρα 10.00 π.μ. στο ΤΣΜΕΔΕ, με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων.
Σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις που καλεί το ΤΕΕ, καλούμε για την Παρασκευή 2-11-12 και ώρα 10.30 σε συγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ και πορεία.
Καλούμε σε νέα Παντεχνική Συνέλευση, για την Πέμπτη 8-11-12 και ώρα 6.30 μμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων - Γενικών Συνελεύσεων στο ισόγειο του κτιρίου Δ’ (πολυώροφο), στο Πολυτεχνείο.
Διεκδικούμε:
1. Το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
2. Την επιστροφή του αποθεματικού, που, μέσα από τα ομόλογα του Δημοσίου με το PSI και το «κούρεμα» κατέληξε στις τσέπες των τραπεζιτών.
3. Καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αντίθετα μείωση τους.
4. Κατοχύρωση της ιδιότητας του ανέργου για τον κλάδο των μηχανικών και κάλυψη των ανέργων χωρίς καμία επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών μας.
5. Το δικαίωμα υπογραφής σαν μηχανικοί, χωρίς πιστοποιήσεις, σεμινάρια επί πληρωμή και συνεχείς εξετάσεις.
6. Δωρεάν επιμορφώσεις για όποιον το επιθυμεί, αποκλειστικά από Δημόσιο Φορέα.
7. Απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής και από κάθε είδους τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια.
8. Όχι στην ένταξη του ΕΟΠΥΥ, ένα χρεοκοπημένο ασφαλιστικό φορέα, με την οποία σκοπεύουν να αρπάξουν ό,τι απόμεινε από ομόλογα Δημοσίου και Τράπεζα Αττικής.
9. Το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στη δουλειά και στη ζωή μας.
Κανένας συνάδελφος μόνος απέναντι στην ανεργία, την ανασφάλεια και τη μεθοδευμένη απαξίωση και ισοπέδωση του κλάδου.
Παλεύουμε όλοι μαζί γι’ αυτά που μας ανήκουν, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα και τις συνελεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου