Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για το σύστημα καταγραφής αυθαιρέτων του ΤΕΕ

Αναδημοσίευση από το Έθνος. Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα τόσο του ωμού κρατικού αυταρχισμού, όσο και φαινομένων απεργοσπασίας και κοινωνικού αυτοματισμού (και εντός του κλάδου με ευθύνη "συναδέλφων" που λειτουργούν υπό κυβερνητικό έλεγχο ή ατομικίστικες λογικές). Η συσπείρωση, παρά τη σκληρή κριτική της στο "βίο και πολιτεία" της παρούσας διοίκησης του ΤΕΕ (αλλά και προηγουμένων), θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι τόσο στα φαινόμενα κυβερνητικού και εισαγγελικού αυταρχισμού, όσο και απεργοσπασίας. Το σχετικό δελτίο τύπου του ΤΕΕ για την εισαγγελική παρέμβαση είναι αναρτημένο εδώ. και το αντίστοιχο για το ΥΠΕΚΑ εδώ.

Εισαγγελική παρέμβαση για το σύστημα καταγραφής αυθαιρέτων του ΤΕΕ Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν καταγγελίες για ζημιά του Δημοσίου, από την αναστολή του ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και καταγραφής αυθαίρετων κτισμάτων που λειτουργεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ , για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο κ. Πεπόνης έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στον επίκουρο εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η αναστολή αυτού του συστήματος καθιστά δύσκολη την είσπραξη προστίμων και δυσχεραίνει τις συναλλαγές των πολιτών για την τακτοποίηση των φακέλων τους.
Η ζημιά που προκύπτει για τα έσοδα του κράτους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φτάνει το ένα εκατ. ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου