Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Πολιτική δίωξη πανεπιστημιακού

Συμβαίνουν και αυτά σε αυτή την συγκυρία, στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου σε ότι απέμεινε από το Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο.
Ο Δημήτρης Πατέλης,διδάσκει φιλοσοφία στο Πολυτεχνείο Κρήτης, είναι μέλος της Διεθνούς ερευνητικής ομάδας “Η Λογική της Ιστορίας” και του “Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας”, διώκεται απροκάλυπτα, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Δικαστήριο, (Ειδικό σώμα για πανεπιστημιακούς, που συγκροτείται κατά βάση από τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και διέπεται από νόμους του έτους 1932-33) για θέματα που αφορούν την ερευνητική, διδακτική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση και τη στάση ζωής του.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι βασικό σημείο του κατηγορητηρίου,
είναι το γεγονός ότι απεκάλεσε την πολιτική ηγεσία “πολιτικούς υπαλλήλους του κεφαλαίου“!

Έτσι θα διώκονται όσοι ορθώνουν το ανάστημά τους.

Κάποιοι άθλιοι νομίζουν ότι θα μας λυγίσουν για παραδειγματισμό…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΛΗ
Διαβάζοντας την κλήση για απολογία, ένιωσα εθνικά υπερήφανος! Είπα επιτέλους θα μπει μια τάξη σ’ αυτόν τον τόπο. Οι συκοφάντες και οι υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας σωτηρίας της χώρας πρέπει επιτέλους να τεθούν στο περιθώριο. Δεν μπορεί το λόμπι της δραχμής να υπονομεύει το έθνος την ώρα που ο λαός ενωμένος δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή μας στον παράδεισο του Ευρώ, παρά τα επώδυνα αλλά απαραίτητα μέτρα που λαμβάνει η υπεύθυνη κυβέρνηση. Όμως έχω μερικές παρατηρήσεις.
Δημήτρη, δυστυχώς οι γενικόλογες αναφορές σου ξεφεύγουν από “τα πλαίσια που διαγράφονται από την θέση σου ως πανεπιστημιακού λειτουργού.” Πρέπει να ακολουθήσεις το ήθος και την ρητορική του Προέδρου της Βουλής. Δεν έπρεπε να γλύψεις τον άλλον αλλά εμένα που είμαι και ωραιότερος, είπε ο άνθρωπος στον Πάκη. (Στην πραγματικότητα το είπε ακόμα χειρότερα). Έτσι συμπεριφέρονται τα υπεύθυνα θεσμικά όργανα. Δεν ξέρεις άλλωστε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής όταν γδύνεται βγάζει πρώτα το πανταλόνι του; Αυτά είναι τα σημαντικά. Και εσύ Δημήτρη κάθεσαι και ασχολείσαι με δευτεράντζες όπως το Πανεπιστημιακό άσυλο, τις παλινωδίες του Πρύτανη σχετικά με την αδιαφάνεια των ερευνητικών προγραμμάτων και την εμπλοκή του Ιδρύματος σε πολεμική έρευνα. Έλεος!
Καλά βρε Δημήτρη είναι δυνατόν να θεωρείς τους κυβερνώντες, υπαλλήλους του κεφαλαίου; Που το είδες αυτό; Δεν άκουσες για τον τσαμπουκά του Στουρνάρα στον τροϊκανό; Δεν δεχόμαστε κύριε άλλες περικοπές του είπε. Από δω και πέρα θα πληρώνει μόνο η άρχουσα τάξη! Και μην κοιτάτε που ουσιαστικά καταργήσαμε τις αποζημιώσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και πετσοκόψαμε τους μισθούς. Αυτό γίνεται για το καλό της χώρας! Για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά μας βρε. Γιαυτό άλλωστε και κόβουμε τον 13ο και 14ο από τον συνταξιούχο των 400 Ευρώ και καταργούμε σχεδόν το επίδομα στους νεφροπαθείς. Για ξεκάρφωμα. Έτσι θα κτυπήσουμε το κεφάλαιο και τις Τράπεζες. Έχουμε το σχέδιό μας εμείς!
Ύστερα Δημήτρη είναι αντιδεοντολογικό να εκμεταλεύεσαι κάποιες συμπτώσεις για να θίξεις τα δημοκρατικά εκλεγμένα θεσμικά όργανα. Σύμπτωση είναι η καταστροφή των καλπών που (συμπτωματικά) ψήφιζαν οι φοιτητές. Σύμπτωση είναι η ανάδειξη Πρυτανικών αρχών πρόθυμων να συμβάλουν στην κατάργηση του ασύλου και την μετατροπή των Πανεπιστημίων σε Ανώνυμες Εταιρείες.  Σύμπτωση είναι η ακύρωση από το Συμβούλιο Επικρατείας της “εκλογής” των Πρυτανικών αρχών . Σύμπτωση είναι η μη εκλογή σου στην επόμενη βαθμίδα (δεν υπεισέρχονται ποτέ προσωπικές αντιθέσεις στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων – πως σου πέρασε από το μυαλό το αντίθετο). Σύμπτωση είναι η απόδοση τιμών στον μάρτυρα υπεράσπισης του Γρυσπολάκη (σιγά μην μας πεις ότι είναι και διαπλεκόμενοι). Σύμπτωση είναι η καταδίκη του Πρύτανη για παράνομες μετεγγραφές φοιτητών (έκανε ένα λάθος ο άνθρωπος !). Σύμπτωση και η απαλλαγή σου από την κατηγορία της προτροπής των φοιτητών σε απείθεια (ε να μην γίνουμε και ρόμπες).
Αυτό όμως που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι με τούτα και με κείνα θα χάσεις την ευκαιρία να διδάξεις στο Χάρβαρντ, παρέα με τον Γιωργάκη. Διότι ως γνωστόν ο άνθρωπος πρέπει να διαφωτίσει τους νέους ώστε και αυτοί με την σειρά τους να σώσουν τις χώρες τους όταν έρθει η ώρα. Και μην πει κανείς ότι τον ανταμοίβει το σύστημα για τις υπηρεσίες που του προσέφερε!  Όχι, δεν υπάρχουν υπηρέτες του κεφαλαίου είπαμε. Η αργομισθία του στο Χάρβαρντ είναι και αυτή απλώς μιά …σύμπτωση.
Διαβάστε υπογράψτε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου