Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι άνθρωποι της συσπείρωσης για τις εκλογές - 1

Τις ημέρες αυτές - και μέχρι τις εκλογές - θα δώσουμε το λόγο σε μέλη και φίλους της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών για το ζήτημα των εκλογών. Το Blog θα αναρτήσει κείμενα, άρθρα, συνεντεύξεις συναδέλφων που: είτε είναι υποψήφιοι στις εκλογές με διάφορους αριστερούς συνδιασμούς, είτε απλά θέλουν να τοποθετηθούν για αυτές. Οι αναρτήσεις αυτές όπως είναι φυσικό, δε δεσμεύουν την παράταξη, αλλά μόνο τους υπογράφοντες. Ξεκινάμε με το Στέλιο Βραδή, υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος μιλάει στο ρ/σ Βαθύ Κόκκινο.
 Το ζητούμενο πλέον δεν είναι πως θα μείνουμε στην ευρωζώνη  και την ΕΕ, αλλά με τι όρους θα γίνει η αποδέσμευση...
● Η λύση είναι σε Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής...
● Ανοιχτό παραμένει το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση αυτού του Μετώπου...
Ο Στέλιος Βραδής είναι Μεταλλειολόγος Μηχανικός, εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ - με την παράταξη του ΑΧΜΜΕΤ - μέλος της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών και υποψήφιος στην Α’ Πειραιά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Στη συνέντευξη  που παραχώρησε στο "βαθύ κόκκινο" αναλύει το πρόγραμμα και τους στόχους  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαγραφή του χρέους και τη στάση πληρωμών,  για την έξοδο από ευρώ και την Ε.Ε., για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
Μιλάει για τη δραματική αύξηση των ανέργων, την αυταρχικοποίηση και την ένταση της καταστολής, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών εργατών, αλλά  και την κατάσταση συνολικά στην αριστερά.
Έχοντας την εμπειρία των αγώνων του φοιτητικού κινήματος του 2006- 2007, ιχνογραφεί τις σημερινές προοπτικές μιας αγωνιστικής διεξόδου από τη σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνει ο κόσμος της εργασίας και εξηγεί τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ακούστε μαγνητοφωνημένη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Στέλιου Βραδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου