Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καταγγελία για τον βαρύ τραυματισμό του Μάριου Λώλου


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον βαρύ τραυματισμό του Μάριου Λώλου
Καταγγέλλουμε το σοβαρό τραυματισμό από την αστυνομία του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), την Πέμπτη 4 Απρίλη κατά τη διάρκεια της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα όσων πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο  Δημήτρη Χριστούλα. Είμαστε δίπλα, αλληλέγγυοι στον τραυματισμένο συνάδελφο και του ευχόμαστε να επιστρέψει στο έργο το συντομότερο με την ίδια ευσυνειδησία.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επίθεση που δέχτηκε ήταν στοχευμένη, καθώς έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων της αστυνομίας σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, ιδιαίτερα βάρβαρων και επικίνδυνων, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς.
Ενοχλήθηκε η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γιατί αναδείχτηκε η πραγματική διάσταση που είχε η αυτοκτονία, μια πράξη με πολιτικό περιεχόμενο ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων και την κοινωνική καταστροφή. Ενοχλήθηκε για την απήχηση που είχε το μήνυμα του Δ. Χριστούλα, ειδικά στη νεολαία.
Οι εργαζόμενοι στον τύπο βρίσκονται στο στόχαστρο όταν στέκονται εμπόδιο στην κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας σε βάρος των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Έτσι επιχειρεί η κυβέρνηση, με την τρομοκράτηση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, να κρύψει την αλήθεια και να επιβάλλει την προπαγάνδα για μειοψηφίες επεισοδιομανών και οπαδών του χάους. Με αυτήν την προπαγάνδα επιχειρεί ουσιαστικά να καταργήσει τα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.
Δε θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης που δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να επιβάλλει με τη βία, την καταστολή και τον τρόμο την πολιτική των Μνημονίων που ο λαός απορρίπτει εδώ και τρία σχεδόν χρόνια αγωνιζόμενος με κάθε τρόπο.
Ο ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχει καταδικαστεί από τη συγκλονισμένη διεθνή γνώμη, η αστυνομική βία και η προπαγάνδα δε θα σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αποκομμένοι από την κοινωνία οι υποτακτικοί των τραπεζών και των βιομηχάνων δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο αγώνας της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι αγώνας για ζωή και θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου