Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αλλάζει η διαδικασία πληρωμής των δαπανών νοσηλίων του ΤΣΜΕΔΕ

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ για την αλλαγή της διαδικασίας πληρωμής δαπανών νοσηλείων από 5/3. Ελπίζουμε οι αλλαγές αυτές να μη χρησιμοποιηθούν σε βάρος των ασφαλισμένων, όπως συνήθως συμβαίνει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η διαδικασία πληρωμής των δαπανών νοσηλίων ΑΛΛΑΖΕΙ Από τις 5 Μαρτίου 2012 η είσπραξη των δαπανών νοσηλίων στο Κεντρικό θα γίνεται ΜΟΝΟ μέσω Τραπέζης.

(Το Νέο Σύστημα Λειτουργεί ΉΔΗ σε ΌΛΑ τα Υποκαταστήματα του Νομού Αττικής) (Ν.3863/2010). 

Περιγραφή νέων Διαδικασιών

1. Σύμφωνα με την Νέα Διαδικασία ο Ασφαλισμένος θα καταθέτει στα γκισέ τα παραστατικά Νοσηλίων, θα παραλαμβάνει «αποδεικτικό κατάθεσης» με αριθμό Πρωτοκόλλου και θα αποχωρεί.
2. Το αργότερο σε 10 ημέρες (εκτός ειδικών περιπτώσεων προβλήματος) θα γίνεται η κατάθεση του Εγκριθέντος Ποσού στον Τραπεζικό του Λογαριασμό.
3. Η ενημέρωση για την καταβολή των χρημάτων θα γίνεται «αυτόματα» μέσω e-mail που θα αποστέλλεται από το Νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Νοσηλίων

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΙΩΝ
  •  Για την κατάθεση των Παραστατικών Νοσηλίων θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να έχει δηλωθεί από τους Ασφαλισμένους ο Αριθμός IBAN του λογαριασμού Τραπέζης τους.
  •  Σε περίπτωση «μη δηλωθέντος IBAN» δεν θα μπορεί να γίνει η κατάθεση των παραστατικών.
  •  Η καταχώρηση του IBAN και των άλλων στοιχείων όπως Τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, … δεν θα γίνεται από τα γκισέ κατάθεσης Νοσηλίων αλλά με αίτηση στο πρωτόκολλο ή από το Internet (με ενεργοποίηση την επόμενη ημέρα).
Για ΌΛΑ τα ανωτέρω:


Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι (μόνο τα άμεσα μέλη / χήρες / τέκνα θανόντων) να δηλώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού Τραπέζης στον οποίο επιθυμούν να κατατίθενται τα χρήματα των δαπανών νοσηλίων.
Η δήλωση του αριθμού ΙΒΑΝ του Λογ. Τραπέζης θα μπορεί να γίνεται με τις εξής εναλλακτικούς μεθόδους:
1) Μέσω του Διαδικτυακού τόπου (Web Site) του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. www.tsmede.gr
(Υπάρχουν Αναλυτικές οδηγίες για την καταχώρηση)
2) Συστημένης Ταχυδρομική επιστολής στην οποία θα εσωκλείονται:
α) Αίτηση, β) Φωτοτυπία του Λογ. Τραπέζης (με ευκρινές το IBAN)
3) Αίτησης που θα κατατίθεται στο Πρωτόκολλο του Ταμείου, στην οποία θα επισυνάπτεται Φωτοτυπία του Λογ. Τραπέζης (με ευκρινές το IBAN)
4) Σε «γκισέ» του ταμείου «μόνο σε ειδικές περιπτώσεις» για καταχώρηση στοιχείων ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού (με αριθμό προτεραιότητας), προσκομίζοντας ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ του λογαριασμού Τραπέζης & του βιβλιαρίου υγείας του άμεσου μέλους. 

Για λόγους ασφαλείας: Η «Οριστική ενεργοποίηση» του Τραπεζικού Λογαριασμού θα γίνεται Με υποχρεωτική παρουσία του Άμεσου Μέλους κατά την πρώτη φορά (και ΜΟΝΟ) που ο ίδιος ή κάποιο έμμεσο μέλος θα χρειαστεί να εισπράξει νοσήλια και με επίδειξη α) του Βιβλιαρίου Υγείας και β) του Βιβλιαρίου Τραπέζης με τον αριθμό ΙΒΑΝ που έχει δηλώσει (με οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους) Ή του Μυστικού Κωδικού που του ανακοινώθηκε κατά την καταχώρηση των στοιχείων μέσω του Web Site.

Ο λογαριασμός ανοίγεται αποκλειστικά και μόνο στο όνομα του άμεσα ασφαλισμένου (χωρίς να είναι απαραίτητη η αναγραφή των ονομάτων των προστατευομένων μελών ως συνδικαιούχων).
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:Α) Τα εκκαθαριστικά των νοσηλίων θα αποστέλλονται σε μια συγκεντρωτική ετήσια βεβαίωση για φορολογική χρήση.
Β) Εάν ο ασφαλισμένος έχει ήδη καταθέσει τον ανωτέρω ΙΒΑΝ λογαριασμού, δεν απαιτείται εκ νέου δήλωση.
Γ) Όλα τα ανωτέρω ισχύουν τόσο για τα Κεντρικά όσο και για ΌΛΑ τα περιφερειακά καταστήματα.

4 σχόλια:

  1. To μόνο νέο απ' όσο καταλαβαίνω είναι η ενημέρωση μέσω email για την κατάθεση στο λογαριασμό των ασφαλισμένων. Η ουρά για την παράθεση των δικαιολογητικών νοσηλειών στο γκισέ θα παραμένει!
    Επίσης θα πρέπει να ξαναδηλώσουμε το IBAN ή email μας για να έχουμε αυτό το email επιβεβαίωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα το τεστάρουμε σύντομα το σύστημα και θα επανέλθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε περιπτωση που θελω να αλλαξω τραπεζικο λογαριασμο καταβολης νοσηλειων τι πρεπει να κανω? (δεν εχω λαβει ποτε νοσηλεια αλλα εχω κανει ενεργοποιηση IBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελα ντε, μάλλον μια επίσκεψη από το μαγευτικό τσμεδε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή