Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

«Ήλιος» και «Ελληνικό»

Αναδημοσίευση από την ΕΛΕ.
Διαβάζοντας κανείς το Σ/Ν του ΥΠΕΚΑ που βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα σε διαβούλευση και σήμερα κιόλας συζητείται στη Βουλή, δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή εδώ η κρίση που ζούμε δε θα αφήσει αλώβητη καμιά πλευρά της οικονομίας και της ζωής του έλληνα πολίτη.

Αφορά κυρίως το σχέδιο ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα “Ηλιος” για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών.

Με την εγκαινίαση του “Ελ. Βενιζέλος” η απελευθέρωση του χώρου του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, έδωσε την ευκαιρία για την πραγματοποίηση ενός μητροπολιτικού πάρκου για την πρωτεύουσα κι ενός πράσινου πνεύμονα για το λεκανοπέδιο.
Αυτά μέχρι χθες, αφού το υπό συζήτηση νομοσχέδιο παραδίδει στο βωμό της κρίσης το σύνολο σχεδόν της έκτασης. Πάνω από 5000 στρέμματα, μαζί με τον αιγιαλό, παραδίδονται με διαδικασίες fast track προς οικοδόμηση σε υποψήφιους επενδυτές ενώ το σύνολο των εσόδων δεσμεύονται για την εξόφληση μέρους του δημοσίου χρέους της χώρας.

Την ίδια στρατηγική επιλογή ακολουθεί και η προτεινόμενη στο β΄μέρος του νομοσχεδίου  παραγωγή ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών. Η πρόταση αφορά ένα φαραωνικό επενδυτικό πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα εξάγεται στη Γερμανία και τα αναμενόμενα έσοδα θα διατίθενται επίσης εξολοκλήρου στην εξόφληση του χρέους.

Με λίγα λόγια το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υποθηκεύει τον πνεύμονα της Αθήνας για πάντα και το ηλιακό δυναμικό της χώρας για  τουλάχιστον  25 χρόνια προς εξυπηρέτηση δανειστών και κερδοσκόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου