Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η Αριστερά της δραχμής και η Αριστερά της πεντάρας

Αναδημοσιεύουμε αρθρο του Κώστα Παπουλή μέλους της συσπείρωσης από την ΕΟΣ.
Με μεγάλη απορία και θλίψη, παρατηρεί κανείς την προτίμηση και τις κραυγές της κοινοβουλευτικής αριστεράς για εκλογές, παρά για δήμο-ψήφισμα. Όχι στα ψευτοδιλήμματα φωνασκεί το ΚΚΕ, να αποτυπωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί λένε στον Συνασπισμό. Όμως ποιά είναι τα ψευτοδιλήμματα; Αν το δήμο-ψήφισμα είναι ναι ή όχι στην δανειακή σύμβαση και στην συνεπακόλουθη λεηλασία και αποικιοποίηση της χώρας, γιατί το δίλημμα είναι πλαστό; Μήπως επειδή με το όχι, ή πρέπει να φέρουν μία νέα συμφωνία, ή αν δεν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ; Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά, και μόνο όποιος δεν σηκώνει το γάντι, ή θέλει να την στρίψει από την πραγματικότητα, μιλάει για «εκβιασμούς». Από την άλλη, τι θα αποτυπώσουν οι εκλογές; Τα προγράμματα των κομμάτων, για την έξοδο από την κρίση, είναι από θολά έως ανύπαρκτα. Οι συσχετισμοί δείχνουν Σαμαρά, με μηδενικές πιθανότητες να μετεξελιχθεί σε έλληνα Κίρσχνερ. Συνεπώς, για ένα χρονικό διάστημα, ίσως πάρει παράταση το πολιτικό σύστημα και η κατοχή της τρόικας. Η Αριστερά θα κρύψει την προγραμματική ένδεια της, για την έξοδο από την κρίση, μέσω της εκλογικής της ενίσχυσης, ενώ η ελληνική κοινωνία θα ζει τραγικές στιγμές.
Αντίθετα, σηκώνοντας το γάντι του δημοψηφίσματος, η Αριστερά καταρχήν σέβεται τον λαό. Κανένα κοινοβούλιο, δεν μπορεί να αποφασίσει για την μοίρα του, ιδίως τώρα που η πατρίδα του, μετατρέπεται σε γερμανικό προτεκτοράτο. Το δήμο-ψήφισμα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση, ενώ οι εκλογές της λύνουν τα χέρια. Δημιουργεί προηγούμενο, μια και επόμενη «σύμβαση» να φέρουν, και αυτή πρέπει να (κατα)ψηφισθεί από τον λαό (βλ. Ισλανδία). Είναι παράδειγμα για τον υπόλοιπο Νότο. Ενώ και μόνο η λέξη δήμο-ψήφισμα, άναψε φωτιά σε όλη την ζώνη του ευρώ. Συγχρόνως υποχρεώνει τις δυνάμεις του όχι στο προτεκτοράτο, να μιλήσουν και για την σοβαρή πιθανότητα της μετα-ευρώ μέρας που θα φέρει το όχι. Να αναδείξουν δηλαδή, ένα στοιχειώδες, ρεαλιστικό και άμεσο πρόγραμμα εξόδου από την ελληνική τραγωδία, με ενισχυμένες τις δυνάμεις της εργασίας και την δημοκρατία, δηλαδή το: στάση πληρωμών-δραχμή-εθνικοποιήσεις-παραγωγική αναγέννηση-δημοκρατία.
Η πορεία προς το δήμο-ψήφισμα, μπορεί να επιταχύνει τις διαλυτικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, μια που το δίλημμα ή εθνικό νόμισμα ή προτεκτοράτο, διαπερνάει τους ψηφοφόρους όλων των πολιτικών κόμματων. Συγκροτεί ακόμη, ένα μεγάλο μέτωπο, που και στην απίθανη περίπτωση που χάσει, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει αμέσως μετά.
Είναι ίσως για τα παραπάνω, που μάλλον δήμο-ψήφισμα δεν θα γίνει. Αν γίνει, είναι μια πραγματική ευκαιρία. Η Αριστερά, όμως–όχι φυσικά όλη- φοβάται το δήμο-ψήφισμα και προκρίνει (ακγαζέ με τον Σαμαρά) εκλογές.
Μπορεί, ορισμένοι να μας χαρακτηρίζουν Αριστερά της δραχμής, αλλά- όπως λέει και ένας φίλος- υπάρχει και η Αριστερά της πεντάρας.

5 σχόλια:

  1. 3 Νοέμβρη 2011 - Το Πραξικόπημα των Τραπεζιτών

    Μετά την υποτιθέμενη «βόμβα» Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος, οι πολιτικές εξελίξεις πήραν τον αναμενόμενο δρόμο τους.

    Την πρόταση του δημοψηφίσματος έσπευσαν αμέσως να την αγκαλιάσουν ορισμένα περιθωριακά τμήματα της «ριζοσπαστικής» αριστεράς γύρω κυρίως από την ηγεσία του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» όπου την είδαν σαν δήθεν πολιτική δυνατότητα αριστερής διεξόδου από το καθεστώς του Μνημονίου ή ακόμη και της Ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

    Σε αυτή την απίθανη συμπόρευση με τον Παπανδρέου ακολούθησε έως και ο κατά τα άλλα (τέως) οξυδερκής Παναγιώτης Λαφαζάνης και φυσικά ο περίφημος οικονομικός αναλυτής και τηλεαστέρας ιεροκήρυκας της χρεοκοπίας, ο ανεκδιήγητος Καζάκης, ο οποίος έφτασε μάλιστα σε τέτοιο βαθμό εξαχρείωσης, ώστε κατηγόρησε επί λέξει στο πρόσφατο ραδιοφωνικό του παραλήρημα, σαν «Πέμπτη φάλαγγα του καθεστώτος» όσους από την αριστερά αντιτίθενται στο δήθεν δημοψήφισμα του Παπανδρέου και ζητάνε την ανατροπή του Παπανδρέου και άμεση διενέργεια εκλογών.

    Ακούστε εδώ τα νέα πολιτικά κατορθώματα του Καζάκη, αυτού του αριστερού ψάλτη και συνοδοιπόρου του GAP στην επί δύο χρόνια προπαγάνδα για χρεοκοπία της χώρας.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fsM-hDuASlA

    Στον εκβιασμό του Παπανδρεϊκού δημοψηφίσματος - προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων - απάντησαν αμέσως και πολύ γρηγορότερα από ό,τι ανέμεναν οι ράθυμοι πολιτικοί εγκέφαλοι της «ριζοσπαστικής» αριστεράς, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, των τραπεζών και των επιχειρήσεων, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, αλλά και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα ΜΜΕ των επιχειρηματιών.

    Τα κρύα στόματα των επιχειρηματιών, η Βάσω, Ο Λοβέρδος , η Διαμαντοπούλα, η Αποστολάκη, ο Βενιζέλος, η Μπακογιάννη και ολόκληρος ο συρφετός των διαμορφωτών κοινής γνώμης εκ μέρους των επιχειρήσεων, αποστοιχήθηκαν μέσα σε μια νύχτα από τους χειρισμούς Παπανδρέου και με ένα (όχι πρωτοφανές) τηλεοπτικό πραξικόπημα που λαμβάνει χώρα όλο το πρωί της 3ης Νοέμβρη 2011 σε όλα τα κανάλια της χώρας, κρατικά και εμπορικά, εκβίασαν την άμεση συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων και την εδώ και τώρα νομιμοποίηση της στρατηγικής ιδιοποίησης της χώρας μέσω της άμεσης έγκρισης νέας Δανειακής Σύμβασης από το σύνολο των αστικών δυνάμεων του κοινοβουλίου, στο όνομα της 6ης δόσης και της αποφυγής της υποτιθέμενης χρεοκοπίας, την οποία φυσικά οι ίδιοι αυτοί μεθοδεύουν συστηματικά ακριβώς στο όνομα της αποφυγής της.

    Αυτή την ώρα, όλα τα σενάρια, από διαδοχή του Παπανδρέου, συγκυβέρνησης μέσω της Μεταβατικής Κυβέρνησης που προτείνει ο Σαμαράς, αντικατάστασή του από την κοινοβουλευτική του ομάδα ή ακόμα και καταψήφιση ( σε ακραία περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη διέξοδος) της ψήφου εμπιστοσύνης και εκλογές , είναι ανοιχτά.
    Όλα, για τη διατήρηση του πυρήνα του συστήματος και μάλιστα ισχυροποιημένου έχοντας λυγίσει και τις αντιρρήσεις Σαμαρά και την υπαναχώρησή του από το αίτημα για άμεση διενέργεια εκλογών με τον κατασκευασμένο εκβιασμό της ευθύνης του σε άμεση χρεοκοπία της χώρας.

    Το εξελισσόμενο πραξικόπημα των τραπεζιτών των επιχειρήσεων και των καναλαρχών βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και σαρώνει μέσα σε λίγες ώρες όλες τις αριστερές ψευδαισθήσεις για δημοψηφισματική πολιτική διέξοδο. Έδειξαν σε όλη την ελληνική κοινωνία και με μια παραδειγματικά συντονισμένη επιχείρηση ποιός είναι το πραγματικό αφεντικό του κόσμου και πώς το αστικό πολιτικό προσωπικό είναι αναλώσιμο ανά πάσα στιγμή.

    Υπάρχει διέξοδος;

    Υπάρχει. Όλοι στους δρόμους.

    Να παραιτηθεί τώρα η Κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Καμία λύση συγκυβέρνησης των δυνάμεων του μνημονίου και της καταστροφής δεν είναι αποδεκτή.

    Όλη η εξουσία στον ελληνικό λαό. Εκλογές Εδώ και Τώρα!


    3/11/2011

    «για την κοινωνική αριστερά»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιον ελληνικό λαό ρε Χίτη?
    Εϊσαι εσύ αριστερός?
    Ο Ψαριανός ο χασικλής είναι ο ελληνικός λαός?
    Ή οι λεσβίες και οι αδερφάρες οι ομοιδεάτες σου?
    Εϊναι ανεκδιήγητος ο Καζάκης και περιθωριακός ο Αλαβάνος?
    Εσύ είσαι ρε γελοίε.
    Συνοδοιπόρε του Παπαχελά του Μητσοτάκη, της Ντόρας, της CIA, του CNN, των εξωνημ,ένων αποστατών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΕΒ, του Συνδέσμου Γερμανικών Ιδιωτικών Τραπεζών, του ΔΝΤ, της Τρόικας και όλων των διαόλων της γης.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ φασίστα Νεοταξίτη, παλιονοσταλγέ του Χίτλερ, δεν θέλετε το δημοψήφισμα.

    ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ. Φοβάστε ανθρώπους σαν κι εμένα.
    Ένα έχω να σου πω. ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανέκαθεν. Δημοσίως χαχαχαχα.

    Και εδώ που τα λέμε αυτό που είπα είναι κοινός τόπος.

    Όλοι ξέρουμε ότι εδώ στην Ελλάδα έτσι όπως πάμε θα χυθεί αίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μιά αριστερά (άποψη) που σέβεται τον εαυτό της και την νοημοσύνη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή