Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Αλεξ Αθανασόπουλος: το «τσιράκι» του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ-ΕΛΠΕ σε νέες περιπέτειες !!!

Αναδημοσιεύουμε από το blog της Αριστερής Συσπείρωσης Εργαζομένων Χημικών Μηχανικών.
ΑΛΕΞ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: το «τσιράκι» του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ-ΕΛΠΕ σε νέες περιπέτειες !!!

Στις 19.09.2011, στο ΔΣ του ΠΣΧΜ, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ Α. Αθανασόπουλος με αχαρακτήριστες εκφράσεις και ύβρεις επιτέθηκε ΑΝΑΙΤΙΑ και ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ στο συνάδελφο και συναγωνιστή Μανόλη Αθανασίου, συνδικαλιστή Χημικό Μηχανικό στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. και μέλος του σχήματος της ΑΣΕΧΜ στον ΠΣΧΜ, τον οποίο και επιχείρησε να προπηλακίσει με τη βοήθεια και του ταμία του Συλλόγου Βασίλη Αναλυτή και αρχισυντάκτη της περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε ενημέρωση για τα οικονομικά του συλλόγου αλλά εκδίδει το περιοδικό χωρίς την ενημέρωση του συνόλου των μελών της συντακτικής, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΗΠΑΜ και τη Συνεργασία. Παρατάξεις τις οποίες καλούμε να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ διοικεί τον σύλλογο
Πρόκειται περί ενός χαρακτηριστικού παραδείγματος εργατοπατέρα συνδικαλιστή, χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής και κλακαδόρου υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γνωστού για το ποιόν του στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθώντας καθ' έξιν να υποβαθμίσει την πολιτική αντιπαράθεση σε προσωπικές αντεγκλήσεις, «συνδικαλίζεται» με βάση τα προσωπικά του απωθημένα: δεν είναι τυχαίο ότι θυμόταν το καλοκαιρινό «κράξιμο» που του επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου των ΕΛΠΕ στις 29.06.2011 όταν «σαν τον κλέφτη» επιχείρησε να εισέλθει στο ξενοδοχείο CARAVEL όπου πραγματοποιούταν η Συνέλευση Μετόχων της Εταιρείας και ενώ οι συνάδελφοί του είχαν αποκλείσει το χώρο του ξενοδοχείου διαμαρτυρόμενοι για τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Στο ντελίριο της τραμπούκικης συμπεριφοράς του, δε, δεν δίστασε να απευθυνθεί με αχαρακτήριστη θρασύτητα ακόμη και απέναντι σε γυναίκα συνάδελφο, συγκεκριμένα τη συναγωνίστρια Ξενιώ Δρόσου, εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου με το προαναφερόμενο ψηφοδέλτιο της ΑΣΕΧΜ. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος συνάδελφος λειτουργεί με προκλητική συμπεριφορά αφού επανειλημμένα έχει εξαπολύσει απειλές απέναντι στην ΑΣΕΧΜ, κυρίως με αφορμή την δημοσιοποίηση του σκανδάλου του ΕΕΚ και της διαπλοκής του συλλόγου με ένα υπερχρεωμένο επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο, διαπλοκή για την οποία κύρια ευθύνη έχει η πλειοψηφούσα ΠΑΣΚ ενώ συχνά μας υπενθυμίζει ότι είναι η πλειοψηφία και να λέμε και ευχαριστώ που μας ενημερώνουν για τις αποφάσεις που λαμβάνουν μακριά από δημοκρατικές διαδικασίες (όπως η συμμετοχή του Συλλόγου στη ΔΕΘ).
Το χειρότερο, βέβαια, δεν είναι αυτή καθεαυτή η συμπεριφορά του συγκεκριμένου συνδικαλιστοπατέρα αλλά η ανοχή που αυτός απολαμβάνει από τα άλλα μέλη του ΔΣ του ΠΣΧΜ που έχουν εκλεγεί με την ΠΑΣΚΕ, ιδιαίτερα, δε, του Προέδρου του ΔΣ Κώστα Βαφειάδη, ο οποίος «δεν είδε, δεν άκουσε».
Παρόμοιες συμπεριφορές, όπως και οι πολιτικές από τις οποίες εκπορεύονται, θα βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους τη σθεναρή αντίσταση του κόσμου της εργασίας, όπως έγινε και χθες με την ΕΓΚΑΙΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ στάση των συναγωνιστών του Σχήματος της ΑΣΕΧΜ που απέτρεψε τα .χειρότερα.

Ο ΦΑΣΙΖΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ των ΑΠΟΛΟΓΗΤΩΝ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου