Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Να αρνηθούμε τον κεφαλικό φόρο

Αναδημοσιεύουμε και προσυπογράφουμε μήνυμα που πήραμε από συνάδελφο σχετικά με τον κεφαλικό φόρο που θα επιβληθεί σε όλους μας σε 1-2 μήνες για να πληρωθούν οι τραπεζίτες. Να προσθέσουμε εδώ ότι η αναδρομική  (για το 2010) εισφορά ("τέλος επιτηδεύματος") για τους ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσίων, τους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους (ακόμα και αν έχουν μηδενικό εισόδημα) και θα είναι 300 € για το 2010 και 500 € για κάθε επόμενο έτος. Η δε "έκτακτη εισφορά" είναι 1% στα εισοδήματα από 12-20.000 € και 2% πάνω από 20.000 € (δηλαδή συνάδελφος με 20 χιλιάδες θα πληρώσει επιπλεόν 400 € αναδρομικό φόρο). Θα επανέλθουμε στο ζήτημα για το πως μπορούν να οργανωθούν σοβαρές και συγκροτημένες αντιδράσεις στη λεηλασία αυτή.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά την οριζόντια περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, και την οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, μέτρα που πλήττουν τα μικρά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, μετά την άδικη έμμεση φορολογία σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, που εξανεμίζει και αυτό το πενιχρό εισόδημα εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων, προχωρά μέσα στον Αύγουστο, στην επιβολή κεφαλικών φόρων: έκτακτη εισφορά για όλους τους φορολογούμενους πολίτες με δηλωθέν εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω, αναδρομικά από το 2010 και για κάθε χρόνο, καθώς και τέλος επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες εργαζόμενους με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Πρόκειται για παράνομα, αντισυνταγματικά και ανήθικα χαράτσια, στην κατεύθυνση της φυσικής εξόντωσης του ελληνικού λαού που ήδη έχει δρομολογηθεί.
Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων σε συντονισμό, για έγκαιρη ενημέρωση όλων των μελών τους, για συλλογική άρνηση πληρωμής και για μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη. Καλούμε το νομικό κόσμο της χώρας να στηρίξει την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου