Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα των Σωματείων που «καταργούνται η συγχωνεύονται»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΙΓΜΕ – ΟΣΚ – ΟΔΔΥ – ΟΠΕΓΕΠ – ΕΟΜΜΕΧ – ΔΗΜΗΤΡΑ – Ε.Ι.Ν.

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς που «καταργούνται η συγχωνεύονται» σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή, στα πλαίσια των συναντήσεών μας πραγματοποιήσαμε στις 11 Ιουλίου μία ακόμα κοινή σύσκεψη στον ΟΣΚ και συζητήσαμε αναλυτικά για τα κυβερνητικά σχέδια που θα οδηγήσουν στην κατάργηση η δραστική συρρίκνωση των φορέων που εργαζόμαστε και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων είτε άμεσα είτε μέσω της «εργασιακής εφεδρείας» και της «επαναξιολόγησης» από το ΑΣΕΠ.
Καταλήξαμε επιγραμματικά ότι :
  • Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στα πλαίσια του απαράδεκτου και εφιαλτικού για τους εργαζόμενους και τον λαό Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και δεν έχουν σαν σκοπό την ορθολογική αναδιάρθρωση του Δημοσίου, αλλά γίνονται με μοναδικό στόχο την διάλυση των Δημόσιων οργανισμών και φορέων, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύληση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του κόστους στο λαό και πάλι. Από την άλλη με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί με την απαράδεκτη διαδικασία της «εργασιακής εφεδρείας» και «επαναξιολόγησης» να απολύσει μέσω ΑΣΕΠ χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ παράλληλα να καταργήσει κάθε ίχνος εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος !!
  • Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί στους οποίους εργαζόμαστε, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο και τη λειτουργία τους, έχουν πολύχρονη αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά ο καθένας στον τομέα ευθύνης του (μελέτη-κατασκευή σχολείων, έρευνα, πιστοποίηση προϊόντων, διαχείριση οικονομικών πόρων κλπ.)
  • Οι εργαζόμενοι αποτελούν τον καθοριστικό μοχλό για τη λειτουργία αυτών των Οργανισμών και δεν είμαστε «αναλώσιμα υλικά μίας χρήσης».
Γι΄αυτό τονίζουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στα κυβερνητικά σχέδια που οδηγούν στη διάλυση, κατάργηση η συρρίκνωση των Οργανισμών που εργαζόμαστε χρόνια τώρα και σε κάθε άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να σταματήσει τώρα η διαδικασία εξπρές με τη οποία επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει νομοσχέδιο μέσα στον Αύγουστο, με το οποίο θα διαλύει Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς χωρίς καν να εκτιμήσει το έργο που προσφέρουν και θα απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους στο όνομα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του ΔΝΤ.
  • Καμία κατάργηση η συρρίκνωση Δημόσιων κοινωφελών Οργανισμών και φορέων. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα, της λειτουργίας και του έργου τους.
  • Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.

Το Συντονιστικό των Σωματείων αποφάσισε:
  • Την ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 11 πμ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των Δ.Σ. των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο.
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 11.30 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στο Ε.Κ.Α.(Μάρνη)
  • Την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 1 μμ. συνάντηση του Συντονιστικού στον Ο.Σ.Κ.(Φαβιέρου 30), όπου καλούμε να συμμετέχουν και άλλα Σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου