Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απολύσεις και μειώσεις μισθών στην INTRACOM

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου INTRACOM για μία ακόμη περίπτωση όπου η εργοδοσία πιέζει για μειώσεις μιαθών κάνοντας και απολύσεις συγχρόνως


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM
Παιανία Παρασκευή, 21.01.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, /σες, χθες Πέμπτη 20.01.2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο INTRACOM με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Μ. Προύντζου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Διοίκησης της εταιρείας.


Ο κ Μ. Προύντζος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης των εταιρειών και στο πλαίσιο της επιβίωσης τους, αποφασίστηκε:


Μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, θα αποχωρήσει το 3% όλου του ομίλου (περίπου 100 εργαζόμενοι), δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να παραμείνουν σε καμία περίπτωση.


Προκειμένου να αποφύγουμε τις περαιτέρω αποχωρήσεις και να διατηρήσουμε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα προβούμε σε μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις. Η κάθε εταιρεία, ανάλογα με το επίπεδο μισθών της και της σύνθεσης του προσωπικού της, θα ακολουθήσει τον δικό της τρόπο μείωσης. Κοινή γραμμή όλων των εταιρειών είναι ότι, η μείωση των μισθών δεν θα είναι κάτω από τα όρια που καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις, επίσης δεν θα αφορά μισθούς κάτω από 1000€ μικτά και θα επιβαρύνει περισσότερο τους μεγαλύτερους μισθούς, δίνοντας και δύο παραδείγματα
  • μισθοί από 1000€ - 2000€ μείωση κατά μέσο όρο 4,5%
  • μισθοί από 2000€ - 3000€ μείωση κατά μέσο όρο 8% .
Η μισθολογική μείωση θα ισχύει για ένα χρόνο και θα επανεξετασθεί στο τέλος του έτους. Τέλος ζήτησε την συναίνεση των εργαζομένων ώστε η εταιρεία στο διάστημα αυτό να μην προβεί σε περαιτέρω μείωση προσωπικού.

Το Δ.Σ. του Σωματείου συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 21.01.2011, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τα μέτρα που θίγουν βαριά τους εργαζόμενους, φέρνοντας πολλούς σε απελπιστική θέση, με πρώτους τους απολυόμενους και καλεί σε αγωνιστική δράση με αίτημα «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ».


Συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 27.01.2011, ώρα 11:30- 14:30 στο εστιατόριο του Α5.

Η πρόταση του Δ.Σ προς την Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφασισμένη είναι, να πραγματοποιηθεί 48ωρη Απεργία 1 και 2 Φεβρουαρίου με επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 2 Φεβρουαρίου, για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στα κτίρια και θα καλέσει όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά στην Γ.Σ., της Πέμπτης 27.01.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου