Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με την «απεργία-αποχή» από την «στοχοθεσία-αξιολόγηση» έτους 2023

 

Ενημέρωση σχετικά με την «απεργία-αποχή» από την «στοχοθεσία-αξιολόγηση» έτους 2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σας ενημερώνουμε για τα εξής ζητήματα, που αφορούν την «απεργία-αποχή» από την «στοχοθεσία-αξιολόγηση» έτους 2023:

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση για αποχή από την αξιολόγηση από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (λόγω της προσφυγής του ΥΠΕΣ), υπάρχουν όμως εν ισχύ αποχές άλλων Ομοσπονδιών όπως της ΠΟΕ ΟΤΑ, της ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ κλπ. Ωστόσο έχει λήξει η προθεσμία (έως 24/4/23) για τις διαδικασίες του Α΄σταδίου Αξιολόγησης (Εγκύκλιος Υπ. Εσωτ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/30/οικ.5667-31-3-23), περίοδο όπου ήταν εν ισχύ η «απεργία-αποχή» για όλους/ες. Συνεπώς οι όποιες ενέργειες ζητούνται από Γενικούς ή Δ/ντές προς συναδέλφους για τη στοχοθεσία-αξιολόγηση 2023 είναι εκπρόθεσμες και άρα παράτυπες και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μόλις εκδοθεί η εγκύκλιος για το Β΄στάδιο στοχοθεσίας-αξιολόγησης 2023 θα υλοποιηθεί η πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για :
προκήρυξη νέας «απεργίας-αποχής» από την στοχοθεσία-αξιολόγηση, εάν και εφ’ όσον δεν υφίσταται σχετική προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ
την κατάθεση κείμενου δήλωσης αντίθεσης με την στοχοθεσία-αξιολόγηση, σε περίπτωση που ξαναπροσφύγει το ΥΠΕΣ και βγει και πάλι παράνομη η «απεργία-αποχή», σε περίπτωση που δε θα υπάρχει συνδικαλιστική απεργιακή «κάλυψη».

Παραμένει επίσης εν ισχύ για την ΑΔΕΔΥ η «απεργία-αποχή» για το αξιολογικό έτος 2022.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η μαζικότητα σε κάθε δράση είναι αυτή που «δένει τα χέρια» οποιουδήποτε για να προχωρήσει σε απειλές ή και να τις υλοποιήσει. Η μαζική αντίδραση εξάλλου είναι αυτή που ανατρέπει νόμους, αλλάζει τα πράγματα. Θυμίζουμε την μαζική αντίδραση στην προηγούμενη αξιολόγηση Μητσοτάκη το 2013, στην τιμωρητική διάταξη Γεροβασίλη το 2017 κλπ, που τις καταργήσαμε.

Με τον νόμο 4940/2022 για την Στοχοθεσία – Αξιολόγηση, προωθούνται – μονιμοποιούνται τα ατομικά μισθολόγια, ο ανταγωνισμός και η ανθρωποφαγία, η μεταφορά στους εργαζόμενους όλων των ευθυνών, παρά την τεράστια υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό. Η εφαρμογή δε της «στοχοθεσίας» στο Τεχνικό αντικείμενο εργασίας των Διπλωματούχων Μηχανικών είναι ανεδαφική και ανεφάρμοστη διότι ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο της εργασίας μας δεν ποσοτικοποιούνται και δε λαμβάνεται υπόψη η συνθετότητα και πολυπλοκότητα κάθε Μελέτης, Έργου, Άδειας, Διαδικασίας ή Ελέγχου που εμπλεκόμαστε.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το μοντέλο αξιολόγησης, που δεν έχει καμία σχέση με την απαίτησή μας για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και παραμένουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου