Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

 


«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Μηχανικών Ηπείρου – Κέρκυρας - Λευκάδας

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι

12 χρόνια πλήρους εφαρμογής μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, 2,5 χρόνια πανδημίας, ακρίβεια, πόλεμος, ανεργία,μισθοί και συντάξεις που δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος,μας έχουν γονατίσει ως κλάδο αλλά και ωςκοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουμεσκληρές αντεργατικές πολιτικές με κύρια χαρακτηριστικά την τεράστια υποστελέχωση υπηρεσιών, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες,το ασφαλιστικό χάος, τις επαυξημένες ποινικέςευθύνες, την επαγγελματική και μισθολογική υποτίμηση. Αντάμα με αυταρχισμό, περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις, φοροεπιδρομή και τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση. Αυτά βλέπουμε και ζούμε εμείς! Αυτά που δείχνουν τα ΜΜΕ της χώρας μάλλον είναι ένας άλλος πλανήτης.

Είναι προφανές πια σε όλους ότι αυτές οι πολιτικές δεν είναι «προσωρινές». Άλλωστε πρόσφατα η κυβέρνηση δήλωσε ότι ξανα-βγήκαμε από τα μνημόνια, όπως είχαμε βγει και το 2018, όμως αντί τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα για τον λαό πηγαίνουν χειρότερα. Καλύτερα πηγαίνουν μόνο για τους λίγους που κερδίζουν ασύστολα και απροκάλυπτα πια.

Όλααυτά τα χρόνια, εμείς ήμασταν πάντα παρούσες και παρόντες στους αγώνες και στην ομοσπονδία μας. Δεν είμαστε «πρωτοεμφανιζόμενοι» που ερχόμαστε να «σώσουμε» τον κλάδο, ούτε κάναμε «μικρό διάλλειμα» τα προηγούμενα 4-5 χρόνια από τις συνδικαλιστικές μας υποχρεώσεις για να εμφανιστούμε ξανά το 2022.

Είμαστε αυτοί που προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια ΕΜΔΥΔΑΣ Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας, είμαστε αυτοί που προσπαθήσαμε να οργανώσουμε την δράση και την πάλη μας απέναντι στην λαίλαπα των εφαρμοζόμενων πολιτικών και μέσα από το ΔΣ της τοπικής ΕΜΔΥΔΑΣ με την μια έδρα που είχαμε αλλά και με τους αντιπροσώπους μας κεντρικά στην ομοσπονδία.

Την ευθύνη για την λειτουργία της τοπικής ΕΜΔΥΔΑΣ, η οποία τα 4 τελευταία χρόνια είχε «πρωτοπορήσει» και είχε μπει αυτοβούλως σε ένα ιδιότυπο lockdown ήδη από το 2018,την έχουν άλλοι! Οι οποίοι μάλιστα έχουν το θράσος να έρθουν να μας ξανα-σώσουν και σε αυτές τις εκλογές!

Την Πέμπτη στις 29 Σεπτέμβρη του 2022, έχουμε εκλογές, για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΔΥΔΑΣ ΗΚΛ και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ. Η πάλη και η δράση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ τα προηγούμενα χρόνια είχε αποτελέσματα για τους μηχανικούς.

Αξιώνουμε μια τοπική ένωση που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των συναδέλφων σε όλες τις υπηρεσίες και δήμους ευθύνης της, καθώς τα προβλήματα δεν είναι μόνο κεντρικά, αλλά και τοπικά και είναι υποχρέωση της ΕΜΔΥΔΑΣ να ασχολείται και με την επίλυση αυτών, με διαφάνεια και λογοδοσία και στα Γιάννενα, και στην Άρτα και στην Πρέβεζα και στην Θεσπρωτία και στην Λευκάδα και στην Κέρκυρα.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκλογές, σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο μας, σας καλούμε να συμπορευτούμε στον αγώνα για τον κλάδο μας, στον αγώνα για όλους τους εργαζόμενους.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

1. ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ Βασιλική ΗΛΚΤΡ

2. ΚΑΤΣΙΜΠΟΚΗΣ Μιχάλης ΜΜ

3. ΛΥΚΑΣ Σπυρίδων ΗΛΚΤΡ

4. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ Ευάγγελος ΧΜ

5. ΜΠΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος ΗΛΚΤΡ

6. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Μαρία ΠΜ

7. ΣΚΟΥΡΑ Λουίζα ΑΤΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου