Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Κάτω η πανεπιστημιακή αστυνομία - Καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - πορεία 27/9




ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη στον αγώνα των φοιτητών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αστυνομική αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια, όπως κι αυτούς που βρίσκονταν σε συναυλία εντός του ΑΠΘ!

Εδώ και δυο εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως η αστυνομία δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια και ταυτόχρονα δυναμώνουν τον αγώνα τους για δωρεάν σπουδές, στέγαση και ενάντια στην ακρίβεια.

Η απάντηση της κυβέρνησης μπροστά στις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών ήταν για ακόμη μια φορά με αστυνομικές δυνάμεις και όξυνση της καταστολής, να καταπνίξει κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής και να «προστατέψει» το πανεπιστήμιο – επιχείρηση που είναι ξένο προς τις ανάγκες των φοιτητών!

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Οι αγώνες των φοιτητών συναντιούνται με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον αυταρχισμό και την καταστολή, για κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, μείωση των τιμών σε βασικά είδη, στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα.Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ
Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27/9, στις 7μμ στα Προπύλαια.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου